NASLOVNICAUDRUGE

Druženje članova Udruge djece hrvatskih branitelja VPŽ

Jučer (1.7.) je u Gornjem Miholjcu održano druženje članova Udruge djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije. Ovaj cjelodnevni susret započeo je u Bakiću gdje je članove ove nedavno osnovane udruge dočekao predsjednik Temeljnog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Bakić Ivica Pavin nakon čega su svi zajedno zapalili svijeću u sjećanje na sve preminule, nestale i poginule Hrvatske branitelje. Tom prigodom domaćini su pripremili i prigodan domjenak za članove Udruge djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije zahvalivši im još jednom na naporima koje kao udruga i pojedinci ulažu u primarnu misiju očuvanja digniteta i štovanja Domovinskog rata.

Nakon obilaska Bakića mladi članovi isto tako mlade udruge pošli su put konačne destinacije Gornjeg Miholjca gdje ih je pak dočekao Renato Kolinger također njihov član pa su i tamo svi zajedno odali počast svim žrtvama Domovinskog rata.

Svojevrsno finale ovog druženja bio je turnir u streljaštvu zračnom puškom gdje su se na streljani i u domaćinstvu Streljačkog kluba Miholjac članovi udruge okupljeni u ekipama okušali u ovoj zanimljivoj sportskoj disciplini. Prije početka predsjednik kluba domaćina Josip Kovačić uputio je riječi dobrodošlice sudionicima te ih upoznao s bogatom poviješću ovog miholjačkog kluba.

A najbolja je na tom turniru bila ekipa predvođena iskusnim domaćim strijelcem Renatom Kolingerom u kojoj su još bili tajnik udruge Hrvoje Selenić i član Denis Bulava.

Komentirajući ovo druženje Jurica Culej predsjednik Udruge djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije istaknuo je zadovoljstvo do sada odrađenim aktivnostima te je i ovom prilikom najavio  nove aktivnosti kojima udruga nastoji  sačuvati uspomene i vrijednosti Domovinskog rata.

Po završetku aktivnosti upriličen je domjenak u slatinskom restoranu Sekvoja gdje su se još jednom  analizirale dosadašnje aktivnosti, ali i dogovorile i najavile neke buduće o kojima će javnost biti na vrijeme informirana.

”Hvala svima koji su nam do sada pomogli u našim aktivnostima. Svi koji žele i imaju volje nam pomoći u našim nastojanjima, slobodno nam se mogu priključiti.” – poručili su još jednom iz Udruge djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije.

 

dj

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button