NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Društvo naša djeca Slatina – Dječji kutak “Veseli sat”

U utorak 30. listopada u Dječji kutak “Veseli sat” došao je poseban gost Ježurka Ježić koji je s dječicom i tetama razgovarao o priprema za zimu uz igru i pjesmu “Boc, boc iglicama”.

Na kraju je igra završila na otvorenom gdje su se djeca igrala s jesenskim lišćem.

Bio je ovo još jedan veseli, razigrani Dječji kutak s puno pjesme i dječjih osmijeha, a igra je nastavljena sljedećeg utorka  6. studenog kada je tema bila jabuka.

Ova je tema na vrlo maštovit i zanimljiv način zaokupirala mališane za koje je teta Tamara pripremila svečane kraljevske krune jabučnog kraljevstva.
Tako ukrašeni svi su sa zanimanjem pogledali lutkarsku predstavu o jabukama, sudjelovali aktivno u njoj, a poslije bojili jabuke na papiru i to omiljenim rekvizitima” – prstićima.

Od dječjih uradaka i otisnutim ručicama napravljen je prekrasan rad koji će ukrašavati prostorije DND-a do prve prilike kada će rad biti uručen posebnom i dragom gostu (tko je to, otkrit ćete samo ako budete bili redoviti utorkom na aktivnostima malog Kutka).

Niti ovaj puta nije nedostajalo zabave, smijeha, pjesme i plesa, a još jedan Dječji kutak “Veseli sat” 7. studenog imao je temu o jabukama koji je za nešto stariju djecu pripremljen na inovativan, edukativan i zabavan način.

Na početku Kutka, teta Gordana pripremila je igrokaz o jabukama, a nakon “službenog dijela igrokaza” djeca su sama glumila i stvarala predstavu.

Po završetku, dječica su male jabučice od kolaž papira slagali u odgovarajuće rolice s oznakama jabuka, razvijajući osjećaj za boje te su izrađivali jabuke otisnute obojenim balonima.

Dječica su mogla osjetiti i nove okuse, isprobavajući jabuku sa šećerom i cimetom.

Veselje i zabava završila je zajedničkom pjesmom s pokretima.

Sljedeći Dječji kutak “Veseli sat” za male (do 4 godine starosti) održat će se u utorak, 13. studenog kada je tema Medo i dodaci, a u četvrtak 15. studenog za nešto starije, kada je tema Jesenski šeširi.
(mf/Izvor: DND Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button