DOGAĐANJANASLOVNICA

Društveni dom u Sladojevačkom Lugu dobio novu stolariju

Grad Slatina i dalje ulaže u uređenje društvenih domova na slatinskom području a jedan od njih je i Društveni dom u Sladojevačkom Lugu koji je upravo naporima Grada Slatine ovih dana dobio još jedno poboljšanje.

Nakon velike investicije od 187.000 kuna u sklopu koje je proljetos dograđena garaža, odnosno spremište za vatrogasno vozilo, uređen je dio fasade na prednjem dijelu zgrade, kao i plato ispred doma gdje su nakon nivelacije terena postavljeni rubnjaci i nasipan kamen, a ovih su dana završeni radovi na zamjeni stolarije u sklopu još jedne investicije vrijedne preko 89.000 kuna.
Tako su nakon uklanjanja postojeće drvene stolarije djelatnici Građevinskog obrta Hodak iz Donjih Meljana ugradili novu PVC stolariju, odnosno 12 prozora i 3 vrata.

U prigodi završetka radova Društveni dom u Sladojevačkom Lugu obišli su gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić sa suradnicima gdje ih je u ime svih mještana dočekala Katarina Kramarić, članica DVD-a Sladojevački Lug te ih povela u obilazak novouređenog doma.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo obavljenim radovima te istaknuo kako je na taj način poboljšana energetska učinkovitost same zgrade što će se itekako osjetiti u nadolazećim zimskim uvjetima jer se više neće gubiti toplina za vrijeme korištenja prostora doma, jer je svrha njegovog uređenja upravo susretanje i druženje ljudi. No naglasio je kako se situacija s koronavirusom na žalost ponovno „zaoštrava“ tako da će okupljanje većeg broja ljudi morati pričekati bolja vremena.

– U idućem periodu planiramo dovršenje fasade na cijeloj zgradi i asfaltiranje prilaza i platoa ispred doma, no to je plan za naredne 2-3 godine koji će se realizirati u skladu s mogućnostima, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić. (mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button