DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Drugi SAF cijeloga dana zabavljao posjetitelje

Turistička zajednica Grada Slatine za jučerašnji dan do kasnih večernjih sati super uspješno je organizirala 2. SAF- Street Art Fest.

Festival se smjestio u središnjem gradskom parku, odnosno parku 136.slatinske brigade koji je organizator ovom prigodom uresio prigodnim kulisama, a otvorili su ga direktorica TZ Vanja Lazić i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

Odmah potom nastupili su redovni gosti iz kazališne družine „Šareni svijet“ sa svojom novom predstavom te sudionici dječjih festivala s mini koncertom.

Potom se uz veliko odobravanje publike na pozornicu popeo izuzetno popularan mađioničar, podrijetlom Slatinčanin a s trenutnom adresom u Zagrebu. On je, naravno, Magic Leon.

Uz njega se odlično zabavila sva publika bez obzira na dob, mada je posebnu euforiju izazvao među mlađim generacijama koje ga prate i na njegovom You tube kanalu.

Dodatne minute svojim fanovima obećao je, a obećanje i ispunio u poslijepodnevnim satima. Nakon još jednog nastupa nastala je još pokoja nova fotka s njim i njegovom zaručnicom, a uskoro i suprugom Monikom.

Neobičnu predstavu naziva „Najbolja mačka“ koja govori o sasvim tipičnoj ili bolje rečeno apsolutno životnoj temi, o tome kako svi želimo biti najbolji, izvela je kazališna družina „Diagonals Cross Section“.

Uslijedio je nastup band-a „Grey Accent“, koji nas je zabavljao vrhunskim izvedbama domaćih i stranih hitova.

Zainteresirani su se mogli okušati u radionicama izrade slime-a(popularnog ljigavca), puhanja balona sa štapom i špagom, hodanja po slackline-u(traci) u realizaciji slatinskog Kluba urbane kulture koji je osmislio i veliki plakat na koji su se potpisali svi malci koji su se okušali u ovoj discipini, ali i njihovi roditelji.

Bile su tu i cure na štulama, žongler, balonko…..

Mališane je izuzetno privuklo oslikavanje lica (face painting), te otiskivanje privremenih tetovaža, a veliki hit bio je i starinski ringišpil koji se pokreće uz pomoć ljudske snage, a ne motora.

Za glazbu je tijekom dana, u pauzama između nastupa gostujućih skupina, bio zadužen DJ Saša.

Svima prisutnima predstavili su se i slatinski izviđači “Lisice“, pokazujući svoje vještine, među kojima je i postavljanje šatora pa se tako jedan našao i u našem središnjem parku.

Cirkuska skupina „Cirkultura“ predstavila se u dva navrata, prvi puta svojom predstavom kojom su na umjetnički način izrazili svoje poglede na svakodnevicu ,a kasnije tijekom večeri i izuzetno atraktivnim plesom s vatrom.

Dečki bubnjarske skupine „Paradidl“ privukli su svojim nastupom pozornost sve publike, a oni nešto mlađi u naletu uzbuđenja pozorno su ih pratili na njihovom putu od središnjeg parka do fontane i nazad, bilježeći kamerama mobitela ove zanimljive trenutke.

Paradidl je također nastupio u dva navrata, a svojim drugim nastupom kod gradske fontane su i zatvorili odlično organiziran 2.SAF-2.Ulični festival koji je unio poseban šarm u jučerašnji, nedjeljni dan.

Turistička zajednica Grada Slatine 2. SAF – Street Art Fest organizirala je uz potporu Grada Slatine.

Nadamo mu se ne samo slijedeće, nego i puno godina unaprijed!

(tks/Foto:Tea Kiš Slačanac)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button