DOGAĐANJANASLOVNICA

Druga donacija zaštitne opreme Grada Slatine projektu „Slatino, zaželi!“

U sklopu projekta „Slatino, zaželi!“ Grad Slatina je u suradnji sa Stožerom civilne zaštite Grada Slatine po drugi puta nabavio zaštitnu opremu, odnosno maske i rukavice koje su neophodne u radu zaposlenim gerontodomaćicama, budući da su u redovitom kontaktu sa svojim korisnicima.

– Ova donacija najmanje je što možemo učiniti kako bi u ovim teškim vremenima korona krize što bolje zaštitili zaposlene žene, a osobito korisnike koji spadaju u najranjiviju skupinu društva kada je riječ o pandemiji Covid-19, – rekao je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

Epidemiološke mjere su još uvijek na snazi, stoga je voditeljica projekta Marija Fumić prilikom predaje spomenute zaštitne opreme gerontodomaćicama, još jednom istaknula upute Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije o radu sa starijim osobama.

– Korištenjem zaštitne opreme i pridržavanjem socijalne distance prilikom rada sa svojim korisnicima zaposlenice neće ugrožavati ni njihovo, ali ni vlastito zdravlje, – rekla je Marija Fumić te dodala kako je ova donacija Grada Slatine svakako dobrodošla i bit će korisna u daljnjem nastavku provedbe projekta.

Isto tako izrazila je zahvalu Gradu Slatini i gradonačelniku Denisu Ostrošiću, te načelniku Stožera civilne zaštite Grada Slatine Bojanu Plantaku na izuzetnoj suradnji u sklopu projekta „Slatino, zaželi!“, te prepoznatoj važnosti za skrb o starijem stanovništvu.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button