DOGAĐANJANASLOVNICA

Dražen Šafar i Sandra Jadek postali certificirani WorldChefs kulinarski suci

Uoči ovogodišnje manifestacije Dani hrvatskog kulinarstva, Hrvatski kuharski savez organizirao je seminar za suce kojeg je vodio istaknuti WorldChefs-ov voditelj sudačkih seminara i član povjerenstva za kulinarska natjecanja Chef Simon Smotkowicz iz Kanade. WorldChefs sudački seminar namijenjen je pojedincima koji žele steći uvid u međunarodne standarde kulinarskih natjecanja, bilo da se radilo o natjecateljima, sucima ili sucima početnicima.

Jednodnevni seminar WorldChefs-a pruža korisne informacije o trenutnim pravilima i kriterijima koji se primjenjuju tijekom natjecanja te također ukazuje na uobičajene pogreške koje treba izbjegavati. Sudački seminari obavezni su za sve koji žele postati WorldChefs odobreni suci. Zemlje članice WorldChefs-a imaju mogućnost licenciranja sudačkih seminara u korist svih kuhara u svojoj regiji. Polaganjem seminara postajete certificirani worldchefs kulinarski sudac – kaže tajnik HKS-a Aleksandar Vucković.

Predavač Simon Smotkowicz član je WorldChefs odbora za kulinarska natjecanja i savjetnik za posebne projekte. Jedan je od istaknutih WorldChefs sudaca koji iza sebe ima brojna sudačka iskustva u kulinarskim natjecanjima diljem svijeta od kojih vrijedi istaknuti i aktivno uključivanje u organizaciju Svjetskog kulinarskog kupa i Kulinarske Olimpijade. 

Među ocjenjivačima koji su polaganjem seminara postali certificirani WorldChefs kulinarski suci, što je potvrda da mogu suditi na natjecanjima zemalja regije, je i fantastični kulinarski dvojac iz Virovitičko-podravske županije, Sandra Jadek i Dražen Šafar.

Ponosni smo što smo bili dio ove lijepe priče. Ovim seminarom nadogradili smo svoje znanje na visokoj razini i učinili ogroman korak ka postajanju svjetskog kulinarskog suca, a posebno nam je drago što smo radili uz ovako velikog i priznatog svjetskog stručnjaka – rekao je Dražen Šafar.

Sandra Jadek je kao i Šafar nakon postanka državnog kulinarskog suca, sada krenula ka postanku svjetskog.

Uvijek je poseban osjećaj napraviti korak više u onom čime se baviš, a nakon svjetskih medalja kao natjecatelj, postati i svjetski sudac je zapravo ostvarenje sna. Ovaj seminar je otvaranje vrata za to i zato se zahvaljujem svim kolegama iz naše udruge, posebno Draženu Šafaru na velikoj pomoći u svakom koraku moje slastičarske karijere – rekla je Jadek.

Veliko je ovo priznanje i promocija za gastronomiju Virovitičko-podravske županije i Županiju općenito, a Dražen Šafar i Sandra Jadek su već sada definitivno postali jedni od najjačih “veleposlanika” županije u državi, Europi i Svijetu.

nm (www.icv.hr, vg)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button