DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Dražen Šafar i Sandra Jadek iz Udruge kuhara i slastičara Grada Slatine posjetili slatinskog gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić na informativnom sastanku ponovo se susreo s vodstvom Udruge kuhara i slastičara Grada Slatine. Tako je u svom uredu primio predsjednika ove Udruge, Dražena Šafara koji je ujedno i predstavnik Virovitičko-podravske županije u Hrvatskom kuharskom savezu, te dopredsjednicu iste Sandru Jadek.

Unatoč situaciji s koronavirusom ova je udruga, od preseljenja svog sjedišta u Slatinu prošle godine, krenula vrlo entuzijastično s novim planovima i popriličnim članstvom od čak 20-ak kuhara kojima se pridružilo i nekoliko kuhara amatera koje je zainrtrigirao njezin dosadašnji rad, te rado sudjeluju u svim aktivnostima udruge. Među njima su se našla i gostovanja srednjim školama na području županije gdje su kroz zajedničku suradnju organizirane aktivnosti s učenicima zanimanja kuhar.

Novim se članovima na taj način ukazala mogućnost vlastitog napredovanja kroz učenje novih vještina, ali i upoznavanja novih ljudi te širenje obzora na kulinarskoj sceni u sklopu različitih aktivnosti, odnosno sudjelovanje na zanimljivim manifestacijama, ali i natjecanjima.

A upravo jedno natjecanje bilo je glavna tema sastanka. Riječ je o Državnom prvenstvu kuhara i slastičara u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza, koje počinje 6. prosinca ove godine i traje pet dana.

Uz Dražena Šafara i Sandru Jadek koji će na Državnom prvenstvu u Varaždinskim toplicama biti u ocjenjivačkoj komisiji u carvingu, odnosno slastičarstvu, nekoliko članova Udruge će nastupiti kao natjecatelji.
Budući da odlazak na takvo natjecanje iziskuje znatne troškove koje članovi udruge uglavnom snose sami, tim više što moraju nabaviti i nove uniforme zbog promjene naziva Udruge koja sada nosi ime grada Slatine, svaka im je pomoć dobrodošla.

Gradonačelnik je istaknuo kako će se Grad Slatina uključiti te kao i do sada u skladu s mogućnostima pomoći rad njihove udruge no preporučio im je da sljedeće godine svoje aktivnosti i planirane projekte prijave na natječaj Grada Slatine putem kojega Grad svake godine pomaže rad udruga na slatinskom području financiranjem njihovih apliciranih programa i projekata.

Nadalje se razgovaralo i o planovima za organizaciju tradicionalnog Međunarodnog natjecanja slastičara „Zlatni Orah“ koje bi se trebalo održati iduće godine u proljeće. S pripremama bi se trebalo krenuti već sada, no sve je neizvjesno zbog pandemije koronavirusom, te će se planirani program prilagoditi daljnjem razvoju situacije.

Gradonačelnik Ostrošić je na kraju, pohvalivši ovo dvoje kuhara na svemu što su učinili do sada za grad Slatinu, zaželio puno uspjeha kuharima koji će nastupiti na Državnom prvenstvu kuhara i slastičara u Varaždinskim toplicama.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button