DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

Dravska priča ugostila regionalne koordinatore 5 slavonskih županija

Posjetiteljski centar Dravska priča u Noskovcima jučer (6.travnja)  je bio domaćinom redovnog koordinacijskog sastanka regionalnih koordinatora 5 slavonskih županija, a koje su ujedno i članovi radnog tima za izradu teritorijalne strategije Panonske Hrvatske. Navedena strategija je  trenutno u fazi izrade u suradnji sa Svjetskom bankom i Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, a  u organizaciji agencije VIDRA.

Sudionike sastanka u ime domaćina pozdravila je ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo i poželjela im dobru i uspješnu suradnju sa javnim ustanovama za zaštitu prirode njihovih županija kao što ju Javna ustanova VPŽ ima sa Razvojnom agencijom Vidra.

Na sastanku je između ostalog jedna od tema  bila definiranje međužupanijskih regionalnih projekata koji će se financirati u budućem financijskom razdoblju od 2021. do 2027. godine iz sektora poljoprivrede i prehrambeno-prerađivačkog sektora, sektora turizma, drvno-prerađivačkog sektora, ICT sektora i metaloprerađivačkog sektora.

Po završetku sastanka  prisutni članovi sudjelovali su u obilasku sadržaja za posjetitelje i multimedijskog postava Posjetiteljskog centra Dravska priča  koji je prema riječima ravnateljice Razvojne agencije Vidra Emine Kovač primjer dobre prakse dugogodišnjeg rada i ulaganja kroz korištenje EU sredstava iz brojnih projekata.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button