NASLOVNICASPORTUDRUGE

Draksler istrčao svoju 200 memorijalnu utrku

Goran Draksler, najveći slatinski i virovitičko-podravski ultramaratonac svih vremena svojim sudjelovanjem na Memorijalnoj utrci Nova Gradiška-Okučani 1. svibnja u spomen na 26.-tu. obljetnicu vojno-redarstvene akcije „Bljesak“, istrčao je svoju 200 memorijalnu utrku u spomen na sve poginule hrvatske branitelje ujedno obilježavajući obljetnice iz Domovinskog rata.

Ovaj inače i veliki humanitarac majicu koju je dobio za 200 trku poklonio je svojoj prijateljici Ivani.

Goranu Draksler, dragovoIjac Domovinskog rata, ratni pripadnik jedinice za posebne namjene pri PP Slatina i član legendarne Šoploherove grupe svojom sportskom žrtvom kao član Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije Glasnici istine od 2013. godine trči u spomen na poginule hrvatske branitelje čime daje svoj doprinos da se ne zaborave svi oni koji su svoj život dali za slobodnu Hrvatsku.

Uz memorijalne utrke Draksler je istrčao i 125 polumaratona, 19 maratona, 6 supermaratona Zagreb-Čazma 61km, te dionicu od 100 km 7 puta, a sudjelovao je i na Svjetskom, te prvenstvu Hrvatske.

Goran Draksler je bio i među nekoliko Hrvata koji su trčali Tovarnik-Sarajevo 2015. godine u povodu dolaska Svetog Oca u Sarajevo, a također je bio i sudionik ultramaratona Vukovar-Srebrenica u spomen na žrtve Srebrenice.

Dobitnik je brojnih priznanja i zahvalnica među kojima je zasigurno najvrjednija Zahvalnica grada Slatine uručena 2016. godine u povodu Dana grada Slatine.

Iste godine Draksleru je ukazana čast nošenja Zavjetne svijeće na Hodočašću hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj 13. prosinca.

Zasigurno vrhunac karijere ultramaratonca Drakslera trebalo bi biti sudjelovanje na 15. ultramaratonu u Mađarskoj kada je trebao istrčati 221 km u komadu oko jezera Balaton u određenom vremenskom limitu, no „Ultrabalaton 2021.“ odgođen je zbog pandenije Covid-19 za listopad pa će ova utrka morati pričekati bolja vremena kada će naš Draksler biti još spremniji.
(mf/Izvor: Glasnici istine)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button