DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Draksler i Nicinger istrčali splitski maraton

Rijeke ljudi slile su se u Split prošlog vikenda kako bi aktivno sudjelovale na utrkama dvodnevnog 24. splitskog maratona. A među tom masom od gotovo 3 500 trkača pronašli smo i dva dobro poznata lica, ono Gorana Drakslera i Miše Nicingera.

Nadaleko poznati slatinski ultramaratonac osim što je bio u posjetu obitelji iskoristio je ovu priliku da upiše još jednu crticu na rubriku istrčani maratoni, a vjerovali ili ne ovo mu je bio već 37.(!?) u karijeri. Prvog dana u subotu Goran je za zagrijavanje zajedno sa kćerkom istrčao utrku na 5 kilometara, da bi odmah u nedjelju nastavio ”obiteljsko druženje” istrčavši zajedno sa zetom punu dionicu maratona u vremenu 3 sata, 44 minute i 42. sekunde što mu je bilo dovoljno za sveukupno 117. mjesto u konkurenciji 521. maratonca i maratonke. U svojoj dobnoj kategoriji M 55 Draksler je bio sjajan 7.

Ima još jedan zanimljiv podatak vezan za obostranu ljubav Drakslera i ovog maratona. Naime splitski maraton u proteklih je 5 godina barem jednom istrčalo 25 000 maratonaca no samo osmorica od te ogromne brojke istrčala su svih tih posljednjih 5. Naravno, pogađate, među tom osmoricom nesalomljivih je i slatinski maratonac. Tu privrženost organizatori su gledali nagraditi pa su svoj osmorici uručili tzv. medalju 5 zvjezdica, ali i počastili besplatnim sudjelovanjem na svim budućim izdanjima maratona. Uglavnom još je to jedna potvrda vrijednosti i trkačke dugovječnosti sjajnog slatinskog ultramaratonca.

Putujući reporter pak Miša Nicinger osim snimanja i intevjuiranja ”usput” je istrčao i 42 kilometra Splitom prošavši kroz cilj kao 165. Za kategoriju M 60 to je bilo dovoljno za također visoko 6. mjesto.

Nicingerovo vrijeme bilo je 3:57:42. Opširnije iz pera i kamere slatinskog letećeg maratonca o ovom velikom sportskom događaju  u ”najsportskijem gradu na svitu” pronađite na poveznici https://planinarimo.info/splitski-maraton-2024/

Damir Jukić

Foto: planinarimo.info

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button