DOGAĐANJANASLOVNICA

Draksler će sudjelovati na ultramaratonu Vukovar-Srebrenica

Slatinski maratonac iz redova udruge ˝Glasnici istine˝Goran Draksler dobio je čast sudjelovati na 6.Memorijalnom ultramaratonu Vukovar-Srebrenica koji se održava od 06 -10 srpnja 2017.godine.

. Na  ultramaratonu će sudjelovati pet maratonaca koji će u pet etapa preći 227 kilometara između Vukovara (Ovčara) i Srebrenice (Potočari).

Pored  slatinčana Gorana Drakslera sudjelovati će još osječani Dražen Ćućić i Elvir Rakipović zagrepčanin Duško Štrbaci inače počasni član udruge ˝Glasnici istine te poznati slovenski ultramaratonac Zmago Horvat ¨

Ovaj ultramaraton u povodu  obilježavanja 22. godišnjice srebreničkog genocida, organizira  Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba a pod visokim  pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Namjera je organizatora podsjetiti na sve nevino stradale tokom srpske agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice.

Start ultramaratona je predviđen 6. srpnja 2017. godine u devet sati sa  Memorijalnog centra Ovčara.

tekst.Pavo Tutenov


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button