DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Draksler 29. ultramaratonac Hrvatske

Još jednu ”stotku” , inače već sedmu u karijeri, uspješno je istrčao Goran Draksler. Ovaj nemali pothvat nadaleko poznati slatinski ultramaratonac ostvario je jučer u Slavonskom Brodu gdje se je u organizaciji Ultramaraton kluba Mazator i Udruge za promicanje zdravog života Kultura tijela održala ”4. Polojska ultra2021.”, a koja se vodi i kao Prvenstvo Hrvatske u trčanju na 100 kilometara. Istaknutom članu Glasnika istine ovog puta u majici svog kluba iz Kutine – Atletske udruge  Moslavina u pokretu  za taj podvig trebalo je 10 sati 22.minute i 33 sekunde. To mu je vrijeme bilo dovoljno za ukupno 44.mjesto od ukupno 56 ultramaratonki i ultramaratonaca  koji su uspjeli finiširati ovu super zahtjevnu utrku. Gledajući samo konkurenciju muškaraca Goran je bio ukupno 29.. Goranu je ovo prvenstvo bilo i svojevrsna generalna proba za utrku Ultra Balaton koja će se održati 14. i 15.svibnja. Radi se o još jednoj utrci, točnije nadljudskom preživljavanju gdje bez lomljenja vlastitih granica nema konačnog cilja, baš onakvoj kakve ovaj čelični Slatinčanin najviše voli. Naime u Mađarskoj se trči na dionici od 221.kilometra(!?). S obzirom na Goranovu volju i upornost, ali i neupitnu fantastičnu fizičku spremu, nekako baš previše niti ne sumnjamo da niti ovog puta neće uspjeti u svom naumu.

Spomenimo i podatak da je još jedan član Glasnika istine, i to onaj počasni, Duško Štrbac također uspio izdržati sve napore jučerašnje stokilometarske utrke utrčavši u cilj kao ukupno 53., odnosno 36. u konkurenciji ultramaratonaca.

Najbrži  na dionici od 100 kilometara bio je Dejan Radanac (6:54:44). To je vrijeme inače novi državni rekord na 100 kilometara.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button