DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Dragovoljcima na igrama u Vodicama brončana medalja

Tijekom proteklog vikenda 22 člana Županijske podružnice UHDDR Virovitičko-podravske županije sudjelovala su na XXVI. tradicionalnom sportskom i edukativnom okupljanju hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.

Susreti dragovoljaca u Vodicama okupili su više od 300 sudionika iz svih krajeva Hrvatske.

Na susretima u organizaciji krovne zagrebačke Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, a koje je svečano otvorio Darko Nekić državni  tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja natjecalo se u 8 disciplina (mali nogomet, stolni nogomet, elektronski pikado, belot, briškula i trešeta, boćanje, viseća kuglana i stolni tenis. Ekipa naše županije osvojila je jedno odličje i to u visećoj kuglani gdje su se članovi temeljnog ogranka Sladojevci u sastavu Ivan Najpurger, Zdravko Kodrić i Petar Derdić plasirali na  3. mjesto tako uzevši brončanu medalju.  U malom nogometu doseg je bio plasman među 8 posljednjih momčadi, a u beli jedna je ekipa ušla među posljednjih 6.

”Našim članovima u prvom planu bilo je druženje sa prijateljima dragovoljcima jer se prošle godine zbog pandemije susreti nisu održali. Svi zainteresirani sudionici mogli su, a velik broj je iskoristio tu ponuđenu prigodu, da se aktivno uključi u programe likovne radionice i edukacija na teme Kako poboljšati kvalitetu življenja i Mogućnosti financiranja udruga. U službenom programu susreta prikazan je i film o životu i ratnom putu Zagorske bojne na Velebitu imena  „Tak je to bile“ scenarista i redatelja Nenada Piskača” – izvijestio nas je ukratko o impresijama sa posljednjih susreta dragovoljaca zamjenik predsjednika županijske podružnice UHDDR Branko Mihoković.

Projekt pod nazivom Sudjelovanje na XXVI. tradicionalnom edukativno-sportsko-kulturno-društveno-rekreativnom okupljanju hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata prijavljen je i odobren na Javnom natječaju za financiranje programa i projekata braniteljskih i stradalničkih udruga koji su od interesa za Virovitičko-podravsku županiju u 2021. godini. Županijska podružnica UHDDR Virovitičko-podravske županije želi se zahvaliti i Središnjici UHDDR i Ministarstvu hrvatskih branitelja koji su omogućili odlazak i boravak na ovom tradicionalnom okupljanju u vidu financiranja troškova prijevoza, smještaja i prehrana te poslovnom subjektu Hrvatske šume d.o.o. koji je u vidu donacije također financijski podupro sudjelovanje na ovom okupljanju.

Damir Jukić

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button