DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Drago Zdelar ponovno pobjednik Čazma gravela

Biciklistički klub Slatina ima definitivno najplodonosniju godinu, a novi veliki uspjeh jučer (7.7.) mu je u Čazmi priskrbio Drago Zdelar.

U Čazmi se vozila druga utrka serije BILOgravel challenge imena NATURAgravel. Start i cilj bili su u ŠRC Vustje, a među stotinjak odličnih natjecatelja našla su se i dva predstavnika slatinskog kluba. A upravo su Drago Zdelar i mladi David Terek lani u Čazmi kreirali jedan od neobičnijih sportskih pothvata prošavši kroz cilj zajedno kao pobjednici utrke. Ove godine sreća je definitivno okrenula leđa Tereku koji je došao zajedno sa Zdelarom pokušati obraniti naslov na toj najkraćoj distanci utrke od 48 kilometara. Iako je ponovno dobro ušao u utrku ovog puta guma nije izdržala te je bio prisiljen odustati.

Zdelar je pak od samog starta krenuo silovito s planom da se probije što bliže čelnoj poziciji. Kako su na stazi zajedno vozili sudionici sve tri utrke bilo je bitno dobro napraviti te sprovesti plan i rasporediti snage, a tu je slatinski predstavnik odigrao maestralno. Kada je shvatio da je vodeći u svojoj konkurenciji mirno je nastavio dalje ne rasipajući rezerve. U posljednjoj četvrtini utrke dobio je društvo u vidu Marka Grahlija (Cro MTB Zagreb), inače u domaćim okvirima itekako odličnog ”mtb” vozača osvajača brojnih utrka i medalja. Sve do posljednjeg kilometra razmak između njih dvojice bio je tek metar dva, a onda je Zdelar odlučio silovito potegnuti i pobjeći uglednom natjecatelju. Probao je Grahli uloviti puno neiskusnijeg  protivnika no Zdelar je jednostavno bio neuhvatljiv i prvi projurio ciljem četiri sekunde prije njega obranivši tako u velikom stilu lanjsku titulu pobjednika. Velika pobjeda za sjajnog, ne samo člana, već i predsjednika BK Slatina.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button