DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

Doznajte tko “najbolji od najboljih”: Nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola s područja VPŽ koji su osvojili jedno od tri mjesta na državnim natjecanjima

Ukupno 57 učenika i 19 mentora ove je školske godine osvojilo neko od prva tri mjesta na državnim natjecanjima. Tradicionalno, u organizaciji Virovitičko-podravske županije održana je svečanost njihovog nagrađivanja. Ovoj svečanosti koja okuplja “najbolje od najboljih”, nazočio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac, ravnatelji osnovih i srednjih škola s područja VPŽ, pročelnici županijski upravnih odjela. Župan Andrović, pritom je čestitao učenicima i njihovim mentorima na postignutim rezultatima, naglasivši kako je ponosan što svake godine pokazuju sve bolje rezultate i čine Virovitičko-podravsku županiju prepoznatljivom na državnoj razini.

A tko su najbolji od najboljih?

Nagradu za osvojeno drugo mjesto na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u organizaciji Hrvatskih društava glazbenih i plesnih pedagoga osvojila je Klara Volenik, učenica 5. razreda klavira Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica pod vodstvom mentorice Mirjane Dizdarević Bjelajac.

Iz Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica nagradu je dobila i Lara Černi, učenica 3. razreda tambure, bisernice. Lara je osvojila drugo mjesto na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u organizaciji Hrvatskih društava glazbenih i plesnih pedagoga pod vodstvom mentorice Mirne Mihalković.

– Puno mi znači ova nagrada, iza tog se krije velik rad, trud i odricanje, ali naravno najbitniji su naši učenici koji ipak puno rade i postižu brojne nagrade. Za sve to potreban je i veliki talent, no bez mukotrpnog rada nema ništa. Iznimno sam ponosna na svoju učenicu Laru i mislim da je pred njom velika budućnost, a ako nastavi raditi ovim tempom nagrade neće izostati – rekla je mentorica Mirna Mihalković, dok je malena Lara dodala kako je ponosna i sretna zbog nagrade i da obožava svirati, a to će činiti i u budućnosti.

Za osvojeno drugo mjesto u krosu nagrađene su Tia Hršak, Karla Mihaljević, Tea Halužan i Veronika Vilk, učenice šestog razreda Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina. Mentorica im je bila Tomislava Medvedović.

Učenici Osnovne škole Suhopolje Laura Belani, Kristian Matković, Lora Brajković, Ana Šapina, Noa Sever, Lucija Đurinović, Tea Tomljanović, Vanesa Hećimović, Patricija Bošnjak, Sara Hunjet, Mihaela Bošnjak, Vanessa Maurović, Tea Povrženić, Tea Dumić, Ivona Vukelić, Leona Filipović, Lucija Farkaš, Nila Čanić, Gabriela Vanjhal, Niko Bišćan i mentorica Irena Maras pokazali su da se “dobar glas daleko čuje”. Oni čine zbor koji je osvojio srebrnu plaketu na 62. glazbenim svečanostima hrvatske mladeži.

Iz Osnovne škole Voćin nagradu je primio Luka Šabić, učenik 8. razreda koji je osvojio treće mjesto na natjecanju iz povijesti, pod vodstvom mentora Željka Polića. Iz Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica nagradu su primile Ema Boljevčan i Tihana Marija Majetić za treće mjesto na Državnom natjecanju komornih sastava, pod vodstvom mentora Tomislava Vrapca. Dorijan Burcar iz Učeničkog doma Virovitica nagrađen je za prvo mjesto na Domijadi, a osvojio ga je radom “Modus” – dvije haljine pod vodstvom mentora Voje Božića. Prvim mjestom se može pohvaliti i Antea Rap, učenica 4. razreda opće gimnazije Srednje škole Marka Marulića Slatina. Osvojila je prvo mjesto u “Čitanjem do zvijezda”, u kategoriji multimedija. Mentor joj je Damir Balković.

Jelena Drakšić, učenica 3. razreda slastičara Strukovne škole Virovitica sa svojom mentoricom Melitom Balenović nagrađena je za osvojeno drugo mjesto na natjecanju u slastičarstvu.

– Bilo mi je prelijepo na natjecanju i da mogu, opet bih to ponovila. Puno mi znači ova nagrada i zaista sam ponosna jer znam koliko sam truda uložila u sve ovo – rekla je Jelena Drakšić.

Filip Lovrinović, učenik 4. razreda Gimnazije Petra Preradovića Virovitica primio je nagradu za osvojeno drugo mjesto iz geografije. Mentor mu je Domagoj Brlas. Također iz Gimnazije nagrađeni su i učenici Karlo Ila te Ela Marendić za osvojeno drugo mjesto na natjecanju iz povijesti u kategoriji Izvori i istraživanje prošlosti. Mentorica je Ana Novosel Grgić. Iz Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica nagradu je dobila i Gabriela Šipek, učenica 3. razreda glazbenik pjevač pod vodstvom mentorice Kristine Domović za osvojeno drugo mjesto na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa. Također iz virovitičke Glazbene škole nagrađen je i Dinko Magenhajm, učenik 2. razreda srednje glazbene škole glazbenik tamburaš, na braču, za osvojeno drugo mjesto na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, pod vodstvom mentora Jurice Perharića.

Ivona Bosec, učenica 1. razreda opće gimnazije SŠ Marka Marulića Slatina osvojila je treće mjesto na natjecanju iz matematike, a na tom uspješnom putu vodila ju je mentorica Željka Korlević. “U svijetu instalacija”, za osvojeno treće mjesto nagrade su dobili Franjo Tunić (2. razred vodoinstalatera) i Ante Tunić (3. razred instalatera grijanja i klimatizacije IOŠ Slatina) te mentor Ernest Balta. Lovro Frajhaut, Ivan Repić, Benjamin Hankić, Domagoj Bot, Filip Mataija, Luka Miličić, Ivan Horvat, Tin Baćani, Dino Majstorović, Ivan Lukac, Jakov Janečić, Zvonimir Bertić i Florijan Rupčić dio su rukometne ekipe koja je osvojila treće mjesto. Mentor im je Vladimir Borbaš. Dominik Mežnarić, učenik 2. razreda elektrotehničara iz Tehničke škole Virovitica osvojio je treće mjesto u Čitanju do zvijezda – kategorija multimedija, pod vodstvom mentorice Tanje Kolar Janković. Posljednji nagrađeni su učenici 3. razreda Gimnazije Petra Preradovića Virovitica, Leon Davidović, Ena Fadljević i Ina Moslavac za treće mjesto na Državnoj smotri i natjecanju GLOBE. Mentori su im Ines Baškarad i Borna Louvar.

Svečanost dodjele nagrada “najboljima od najboljih” uljepšali su svojim glazbeno-vokalnim izvedbama učenici Glazbenih škola Jan Vlašimsky Virovitica i Milka Kelemena Slatina.

– Danas smo nagradili 76 dionika u sustavu odgoja i obrazovanja, od toga 56 učenika, dok su ostali naši dragi mentori koji pripremaju učenike da bi došli do vrha, odnosno državnih natjecanja. Potrebno je naglasiti kako se ove godine natjecanja odvijaju po starom principu, dok će se sljedeće godine sustav praćenja natjecanja odvijati po novom principu, kao i sustav nagrađivanja. Drago mi je što učenici na ovaj način promoviraju svoju školu, svoje mjesto i svoju županiju te stječu nova prijateljstva, koja mislim da imaju najveću vrijednost – za kraj je rekla pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Foto: Kristijan Toplak)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button