DOGAĐANJANASLOVNICAPROJEKTI I NATJEČAJI

Doživjeti stotu: U Slatini održana još jedna edukacija Prve pomoći i samopregleda dojki

U organizaciji gradskih društava Crvenog križa Slatina i Virovitica danas je održana još jedna edukacija za građanstvo na temu prve pomoći, odnosno provođenja kardiopulmonalne reanimacije za laike i uporabe AVD-a, te samopregleda dojki.

Edukacija je održana u sklopu projekta Doživjeti stotu (UP.02.2.1.08.0165.) čiji je nositelj Grad Slatina, a projektni partner uz slatinski Crveni križ i Dijabetička udruga Slatina.

I ovoga puta akcija je provedena na prostoru Srednje škole Marka Marulića preko puta Gradske tržnice, ali i na samoj tržnici gdje je Marko Vlajnić iz Hitne medicinske službe Slatina, inače nacionalni instruktor BLS-a (Basic Life Support) uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora – AVD-a, u pratnji ravnatelja Crvenog križa Slatina Vladimira Jelenčića, pojasnio zainteresiranim ženama postupak samopregleda dojki pomoću medicinskog modela poprsja u koji su ugrađene gotovo sve patološke promjene.

– Jako je važno što veći broj građana poučiti s načinom pružanja prve pomoći u slučaju potrebe, rukovanja s defibrilatorom i postupkom kardiopulmonalne reanimacije, te kako se ponašati tijekom situacije s teže ozlijeđenom osobom, – istaknuo je Vlajnić neumorno pojašnjavajući sudionicima edukacije postupak pravilne reanimacije kojom će moći pomoći svojim sugrađanima, svojim najbližima, a samim time i Hitnoj medicinskoj službi, kao i postupak samopregleda dojke kako bi žene mogle same obaviti samopregled i znati prepoznati eventualne promjene na vlastitim dojkama jer rano otkrivanje različitih tvorevina može znatno ubrzati postupak liječenja i u konačnici dovesti do samog izlječenja.

Edukaciji Prve pomoći i samopregleda dojki nazočila je i Marija Fumić, voditeljica projekta Doživjeti stotu iz Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine koja se pobrinula da volonteri i sudionici edukacije dobiju okrijepu i promo materijale koji će im pomoći u lakšem provođenju zdravog načina života što je u konačnici i cilj projekta, odnosno povećavanje znanja i podizanje svijesti građana grada Slatine i šire okolice o važnosti prevencije kardiovaskularnih i malignih bolesti.

Vladimir Jelenčić, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Slatina pozvao je sve zainteresirane da se odazovu edukaciji u što većem broju, a to mogu učiniti još danas do 12 sati na Gradskoj tržnici ili već na sljedećoj akciji koja će se održati na Trgu sv. Josipa u nedjelju, 28. kolovoza od 18 sati u sklopu programa obilježavanja Dana grada Slatine.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

www.esf.hr.
Projekt sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot