DOGAĐANJANASLOVNICAPROJEKTI I NATJEČAJI

Doživjeti stotu: Održana akcija trijaže u Novom Senkovcu

Jučer je u Društvenom domu u Novom Senkovcu održana četvrta akcija trijaže u sklopu provedbe projekta Doživjeti stotu (UP. 02.2.1.08.0165), financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Medicinski tim činile su medicinske sestre Greta Perković, Višnja Kajzer i Neda Dušak, voditelj akcije trijaže Mateo Kroupa, magistra kliničke farmacije Diana Omerika te liječnica obiteljske medicine Vesna Turk Štrajtenberger.

Akciji u organizaciji Grada Slatine i Dijabetičke udruge Slatina odazvalo se 14 stanovnika Novog Senkovca, Medinaca i Markova koji su mogli izmjeriti kolesterol, trigliceride, tlak, šećer u krvi, odrediti indeks tjelesne mase, procijeniti svoj relativni kardiovaskularni rizik za sljedeće 10-godišnje razdoblje i u suradnji s ljekarnikom i liječnikom poduzeti nužne preventivne mjere, a dobili su i detaljne upute kako pravilno koristiti lijekove i ako je nužno kako korigirati određene životne navike.

– Akcija je ponovno bila uspješna, a svi sudionici zadovoljni. U dobroj atmosferi zainteresirani su dobili sve informacije koje su ih zanimale u vezi njihovog zdravlja i načinu življenja, – istaknula je dr. Vesna Turk Štrajtenberger.

Iduća akcija trijaže održat će se već ovog petka, 30. rujna, u Društvenom domu Ivanbrijeg te ovim putem Dijabetička udruga Slatina poziva sve zainteresirane stanovnike naselja Ivanbrijeg i Golenić da se odazovu akciji.

Isto tako upućena je posebna preporuka građanima u 40-im i 50-im godinama na odaziv jer su upravo to godine kad treba početi redovito brinuti o svom zdravstvenom stanju i kada se pojavljuju hipertenzija i dijabetes, a što se ranije otkriju rizični faktori za nastanak bolesti koje se javljaju tiho i neprepoznatljivo lakše će se spriječiti nastanak komplikacija spomenutih bolesti s kojima se osoba navikne živjeti i ne sluti opasnosti po svoje zdravlje.

Nositelj projekta Doživjeti stotu je Grad Slatina, a projektni partneri Dijabetička udruga Slatina i Gradsko društvo Crvenog križa Slatina, koji će na vrijeme obavijestiti građane o daljnjim projektnim aktivnostima u sklopu kojih su tijekom listopada i studenog planirane nove akcije trijaže.
(mf/Izvor: GRAS)

www.esf.hr.
Projekt sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button