DOGAĐANJANASLOVNICA

Doživjeti stotu: Održana 19. edukacija samopregleda dojki i prve pomoći u prostorima slatinske Gradske uprave

Jučer je u prostorijama Gradske uprave Grada Slatine za sve djelatnike održana edukacija prve pomoći i samopregleda dojki.

Edukacija je održana u sklopu gradskog  projekta Doživjeti stotu, a za organizaciju iste zaslužni su Gradsko društvo Crvenog Križa Virovitica u suradnji sa slatinskim Crvenim križem te Marko Vlajnić iz Hitne medicinske službe Slatina, inače nacionalni instruktor BLS-a (Basic Life Support) uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora – AVD-a.

Bila je ovo 19. akcija po redu ovakvog tipa u sklopu kojih su brojni građani sa šireg slatinskog područja upoznati s pravilnom tehnikom pružanja prve pomoći, korištenja AVD uređaja te samopregleda dojki s ciljem prevencije nastanka zloćudne maligne bolesti.

– Osim ove u planu su još tri edukacije ovakvog tipa, te je iskazana želja i potreba da se ovakav tip projekta nastavi, – istaknula je Marija Fumić, koordinatorica projekta Doživjeti stotu čiji je nositelj Grad Slatina, a projektni partneri Crveni križ Slatina i Dijabetička udruga Slatina.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

www.esf.hr.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button