NASLOVNICASPORT

Doroteja u 24 sata dva puta na pobjedničkom postolju

Nakon proteklog vikenda kolekcija medalja slatinske atletičarke Doroteje Santi obogaćena je s još dvije nove medalje, srebrnog i zlatnog sjaja.
Naime, Doroteja se prvo u subotu 13. travnja uputila u Zagreb na jezero Bundek gdje se je okupilo više od 2 500 osnovno  i srednjoškolaca iz cijele Hrvatske kako bi trčali na 36. izdanju izdanju Krosa Sportskih novosti.
Osim školaraca svoju su utrku tradicionalno trčali i studenti i studentice, a Doroteja je na istoj branila prvo mjesto osvojeno godinu dana ranije na istoj lokaciji.
Ovog puta, po teškoj kišom natopljenoj stazi uspješnija od Doroteje bila je jedino Katarina Vukančić  članica Atletskog kluba Agram inače Dorotejina kolegica s kojom je zajedno trčala u juniorskoj kros reprezentaciji Hrvatske.
Nakon drugog mjesta na možda i najjačoj državnoj kros utrci Doroteja je već idućeg dana odlučila trčati i u obližnjoj Virovitici. Tamo je ova neumorna članica AK Slatine na cestovnoj utrci imena ”Virovitica 1234 – Doživjeti stotu”  bez većih problema pobijedila cjelokupnu konkurenciju u  kategoriji seniorki, dotrčavši tako do druge medalje, one zlatnog sjaja namijenjene pobjednici utrke. Tako je ova višestruka nositeljica titule najbolje sportašice Slatine za neka 24 sata uspjela, ne samo istrčati, već i dva puta se popeti na pobjedničko postolje utrka održanih u Zagrebu i Virovitici, što je uspjeh vrijedan svakog divljenja.
(Damir Jukić/Foto: ss)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button