DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Doroteja ”prohujala s vihorom” i u Vukovaru

Više od 400 natjecatelja trčalo je u subotu (29.5.) ulicama Vukovara, a u jednoj od utrka Vukovarskog polumaratona prva je ciljem prošla Doroteja Santi.

U organizaciji Skiper media i Grada Vukovara održano je 4.izdanje utrke imena ”Vukovar half maraton”. U utrci za građanstvo na distanci dugoj 5 000 metara na startu se okupilo sveukupno 110 natjecatelja i natjecateljica, a sa svojom ustaljenom navikom da joj sve protivnice gledaju u leđa, po dobrom starom običaju nastavila je sjajna predstavnica Atletskog kluba Slatina – Doroteja Santi. Doroteja je do prvog mjesta došla u vremenu 19 minuta i 30 sekundi, ostavivši iza sebe prvu pratiteljicu  Ines Mahovlić iz Zagreba gotovo cijelu minutu (20:25). Pobjednik te utrke u kategoriji muškaraca Dino Marčićević (Semeljci) imao je vrijeme 17:03, a valja istaknuti podatak da je Doroteja gledajući sveukupni poredak utrčala kao osma, ostavivši iza sebe i brojna cijenjena imena  atletičarske scene.

Na udarnoj utrci polumaratona okupilo se brojkom ogromnih 292 atletičara i atletičarki. U toj ”opakoj” konkurenciji trčala su i dva slatinska predstavnika. Odličan 22. bio je Goran Draksler član Glasnika istine no ovog puta u majici svog kutinskog kluba Moslavina u pokretu kojem je za protrčati 21,1 kilometar bio potreban jedan sat, 36 minuta i jedna sekunda. Član Šapica Miša Nicinger  u cilj je utrčao kao 95. u vremenu 01:49:14, a taj plasman i to vrijeme bili bi vjerojatno i znatno bolji da se dotični još jednom nije svojski potrudio oko reportaže i sa ove utrke, a  koju možete pronaći na slijedećem linku https://planinarimo.info/vukovarski-polumaraton-2021/.

Pobjedu na ovoj jakoj međunarodnoj utrci odnio je Slovenac Aleš Lindič (01:17:05).

 

Damir Jukić

Foto: S.S. & planinarimo.info

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button