Home / NASLOVNICA / Doroteja do trećeg mjesta i ulaznice za reprezentaciju Hrvatske u krosu

Doroteja do trećeg mjesta i ulaznice za reprezentaciju Hrvatske u krosu

Trećim mjestom na Prvenstvu Hrvatske u krosu Doroteja Santi ”kupila” si je ulaznicu za nastup u reprezentaciji Hrvatske koja će za nekoliko dana otputovati u Berane u Crnu Goru gdje će se 9.11. održati Prvenstvo Balkana u krosu.

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu održalo se u subotu (2.11.) u obližnjoj Virovitici. Na ovom državnom prvenstvu održanom u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza i Atletskog kluba Virovitice pod vodstvom trenerica Tomislave Medvedović i Mirte Drokan natjecalo se čak 16 uglavnom mladih predstavnika Atletskog kluba Slatine. U seniorskoj utrci na 8 kilometara u konkurenciji 6 atletičarki na treće se mjesto plasirala sjajna Doroteja Santi. Doroteja je ovu utrku koja je bila kvalifikacijskog karaktera za nastup u najboljoj državnoj vrsti istrčala za 29 minuta i 20 sekundi. Od višestruke nositeljice titule najbolje sportašice Slatine brže su bile samo pobjednica utrke Matea Parlov Koštro (28:03) poznata hrvatska reprezentativka i legitimna kandidatkinja za nastup na olimpijskom maratonu u Tokiju te Katarina Vukančić (28:22) članica zagrebačkog Agrama.

U juniorskoj konkurenciji Slatina je imala predstavnika u Ivoru Mikloševiću, a on je u toj utrci na 6 kilometara imao priliku osjetiti snagu konkurencije plasiravši se na posljednje 15.mjesto.

Zapažen rezultat u utrci na jedan kilometar konkurencije mlađih kadeta ostvario je Noa Jaković plasiravši se na visoko 5.mjesto ukupnog poretka. Dobre utrke istrčali su Fran Jaković i Domagoj Drokan plasiravši se na 9.odnosno na 11. mjesto utrke limača na 800 metara. U istoj utrci Karlo Drokan bio je pretposljednji 21. Kao Karlu i spomenutom Ivoru, i svima ostalim slatinskim predstavnicima ovo je prvenstvo poslužilo kao idealna podloga za skupljanje iskustva koje će im biti od velike koristi u daljnjem radu i treningu. Tako su se pri dnu poretka svojih utrka na Prvenstvu Hrvatske u krosu našle limačice Dea Virovac (36.mjesto), Tina Braz (45.), Danijela Boroša (46.) i Elena Premec (47.), mlađe kadetkinje Tea Halužan (44.mjesto), Leona Pohiba (49.) i Nikolina Đorđević (50.), kadeti Matija Pohiba (25.mjesto) i Dorijan Putar (27.) te kadetkinja Tanita Šantalab (19.mjesto).

dj

Foto: AK Slatina

x

Check Also

Niti kiša nije mogla zaustaviti veselo slatinsko Martinje

Bez obzira na poprilično loše vremenske prilike danas je na slatinskom Vidikovcu održano tradicionalno Martinje, ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org