NASLOVNICASPORT

Doroteja do trećeg mjesta i ulaznice za reprezentaciju Hrvatske u krosu

Trećim mjestom na Prvenstvu Hrvatske u krosu Doroteja Santi ”kupila” si je ulaznicu za nastup u reprezentaciji Hrvatske koja će za nekoliko dana otputovati u Berane u Crnu Goru gdje će se 9.11. održati Prvenstvo Balkana u krosu.

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu održalo se u subotu (2.11.) u obližnjoj Virovitici. Na ovom državnom prvenstvu održanom u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza i Atletskog kluba Virovitice pod vodstvom trenerica Tomislave Medvedović i Mirte Drokan natjecalo se čak 16 uglavnom mladih predstavnika Atletskog kluba Slatine. U seniorskoj utrci na 8 kilometara u konkurenciji 6 atletičarki na treće se mjesto plasirala sjajna Doroteja Santi. Doroteja je ovu utrku koja je bila kvalifikacijskog karaktera za nastup u najboljoj državnoj vrsti istrčala za 29 minuta i 20 sekundi. Od višestruke nositeljice titule najbolje sportašice Slatine brže su bile samo pobjednica utrke Matea Parlov Koštro (28:03) poznata hrvatska reprezentativka i legitimna kandidatkinja za nastup na olimpijskom maratonu u Tokiju te Katarina Vukančić (28:22) članica zagrebačkog Agrama.

U juniorskoj konkurenciji Slatina je imala predstavnika u Ivoru Mikloševiću, a on je u toj utrci na 6 kilometara imao priliku osjetiti snagu konkurencije plasiravši se na posljednje 15.mjesto.

Zapažen rezultat u utrci na jedan kilometar konkurencije mlađih kadeta ostvario je Noa Jaković plasiravši se na visoko 5.mjesto ukupnog poretka. Dobre utrke istrčali su Fran Jaković i Domagoj Drokan plasiravši se na 9.odnosno na 11. mjesto utrke limača na 800 metara. U istoj utrci Karlo Drokan bio je pretposljednji 21. Kao Karlu i spomenutom Ivoru, i svima ostalim slatinskim predstavnicima ovo je prvenstvo poslužilo kao idealna podloga za skupljanje iskustva koje će im biti od velike koristi u daljnjem radu i treningu. Tako su se pri dnu poretka svojih utrka na Prvenstvu Hrvatske u krosu našle limačice Dea Virovac (36.mjesto), Tina Braz (45.), Danijela Boroša (46.) i Elena Premec (47.), mlađe kadetkinje Tea Halužan (44.mjesto), Leona Pohiba (49.) i Nikolina Đorđević (50.), kadeti Matija Pohiba (25.mjesto) i Dorijan Putar (27.) te kadetkinja Tanita Šantalab (19.mjesto).

dj

Foto: AK Slatina


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button