DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Dora Bačani pobjednica regionalnog Sudoku natjecanja

Osnovna škola Eugena Kumičića bila je domaćin regionalnog sudoku-natjecanja za učenike osnovnih i srednjih škola koje organizira Hrvatska Mensa u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Mensa je neprofitna nevladina udruga koja okuplja ljude s određenim (visokim) kvocijentom inteligencije, osnovana u Engleskoj 1946., a čije ime dolazi od latinskog naziva za okrugli stol, što simbolizira jednakost njezinih članova.

Regionalno sudoku-natjecanje se održalo 26. studenoga 2022. godine u Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini, a povjerenik natjecanja bila je učiteljica matematike Sanela Jukić koja je bila zadužena za organizaciju.

Tako su u slatinsku školu stigli sudoku-znalci iz 3 slavonske županije: Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Brodsko-posavske, dok su ostale slavonske županije natjecanju pristupile u Osijeku.

Na natjecanju u Slatini svoje sudoku-vještine testiralo je 5 Bistrića (učenici 1. – 4. razreda osnovne škole), 24 Kadeta (učenici 5. – 8. razreda) i 6 Juniora (učenici srednje škole). Natjecanje je pratilo i sudjelovalo u ispravljanju i u dežurstvu po učionicama i 18 povjerenika/mentora iz navedene tri županije.

O.Š. Eugena Kumičića su predstavljale dvije učenice: Dora Bačani (8. r.) i Ena Bačani (6. r.) u kategoriji Kadeti. Dora Bačani osvojila je 1. mjesto u regiji, a Ena Bačani odlično 12. mjesto u konkurenciji 63 učenika.

Osvajanjem 1. mjesta Dora Bačani izborila je poziv na državno sudoku-prvenstvo koje će se održati 9. i 10. prosinca 2022. u hotelu Imperial Park u Vodicama.

(nm/Izvor: O.Š. E. Kumičića)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button