DOGAĐANJANASLOVNICA

Donacija zaštitne opreme Grada Slatine projektu „Slatino,zaželi!“

U sklopu projekta „Slatino,zaželi!“ danas je u maloj vijećnici Gradske uprave Grada Slatine gradonačelnik Denis Ostrošić, zaposlenim gerontodomaćicama podijelio zaštitnu opremu, odnosno maske i rukavice.

Nastavak je to nabave zaštitne opreme koju je Grad Slatina u vrijednosti 5.000 kuna osigurao s ciljem što bolje zaštite zaposlenih žena, a osobito korisnika koji spadaju u najranjiviju skupinu ljudi kada je riječ o situaciji vezanoj za pandemiju COVID-19.

Iako je došlo do postepenog popuštanja mjera i dalje je potreban oprez od zaraze korona virusom, te su slatinske gerontodomaćice dobile jasne upute o radu od strane Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji preporučuje korištenje zaštitne opreme prilikom rada sa starijim osobama. Ovim načinom rada, gerontodomaćice neće ugrožavati zdravlje svojih korisnika koji spadaju u najrizičniju skupinu stanovništva jer su mahom stariji od 65 godina.

– Iako su mjere opreza popustile i naše žene mogu ulaziti u kuće korisnika preporučljivo je koristiti zaštitne maske i rukavice te je ova donacija Grada Slatine svakako dobrodošla i bit će korisna u daljnjem nastavku rada. Ovim putem želim se zahvaliti u svoje osobno ime i u ime svih zaposlenica projekta „Slatino, zaželi!“ Gradu Slatini i gradonačelniku Denisu Ostrošiću na izuzetnoj suradnji te prepoznatoj važnosti za skrb o starijem stanovništvu, – rekla je voditeljica projekta Marija Fumić, te dodala kako osim ove hvalevrijedne geste Grada Slatine, krajnje korisnike projekta „Slatino,zaželi!“ očekuju i paketi s higijenskim potrepštinama koji uključuju sredstva za dezinfekciju, sanitarna sredstva te ostala potrebna oprema za čišćenje i higijenu.

– I ovo je jedan od načina na koji Grad želi zaštiti svoje građane tijekom korona krize koja je još uvijek prisutna. Pokušavamo u svim segmentima pomoći da se maksimalno smanji opasnost od zaraze, u čemu će, nadam se, doprinijeti i ova mala donacija, te da se i vi i vaši korisnici osjećate sigurnije, – rekao je gradonačelnik Ostrošić koji je tom prigodom pohvalio rad i istaknuo izuzetnu suradnju s voditeljicom projekta Marijom Fumić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button