NASLOVNICAOPĆINE

Donacija drva mještanima općine Čađavica

Proteklih je dana neke stanovnike općine Čađavica ugodno iznenadila vrijedna donacija ogrjevnog drveta za desetero obitelji s područja općine.

Naime, Uprava dobra „Nikolaus Peter grof Draskovich“, u suradnji s Hrvatskim šumama, Šumarijom Slatina obratila se Općini Čađavica u prosincu 2019. godine sa željom da donira 10 najpotrebitijih obitelji s područja općine Čađavica.
Svaka obitelj tako bi dobila 10m3 drva izrađenih na njihovom šumoposjedu na području općine.

Poglavarstvo Općine Čađavica vrlo je rado ustupilo popis desetero obitelji za koje je smatralo da su im ogrjevna drva u ovome trenutnku najpotrebnija.

– Veliki broj stanovnika općine slabijeg imovinskog stanja koristi drvo kao ogrjev te im to stvara velike troškove unutar kućnog budžeta. Ova donacija zasigurno će ovim obiteljima olakšati svakodnevnicu i pružiti sigurnost da će i sljedeće zime imati topao obiteljski dom, – istaknuo je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.

– Vrlo sam zahvalna svima koji su sudjelovali u ovom projektu. Ovakva donacija mi neizmjerno mnogo znači, – rekla je gđa. Božica Bajić, koja je bila među obiteljima kojima su donirana drva.
(mf/Izvor: Općina Čađavica)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button