DOGAĐANJANASLOVNICAPOLITIKA

Domovinski pokret predstavio svoj program i kandidate liste u IV. izbornoj jedinici

Prvi čovjek Domovinskog pokreta Miroslav Škoro danas je boravio u Virovitičko-podravskoj županiji, te u Orahovici, Slatini i Virovitici predstavio kandidate liste četvrte izborne jedinice.

Miroslava Škoru i kandidate okupljenim Slatinčanima na Trgu sv. Josipa uz gradsku fontanu predstavio je koordinator Domovinskog pokreta za grad Slatinu Ilija Nikolić.

Na listi u četvrtoj izbornoj jedinici nalaze se Vesna Vučemilović, Mario Radić, Krešimir Bubalo, Daniel Spajić, Željko Špiranović, Martina Mesarek, Marta Soldo, Ivan Matić, Stipo Mlinarić, Zvonko Pongrac, Josip Knežević, Katja Mihaljević, Ivana Stubičar i Bernardica Juretić Rožman.

– Imamo stručnjake na listama, tri žene koje nam nose liste i najveći broj žena u odnosu na neke druge, imamo ljude koji su branili ovu državu, kao i ljude iz drugih stranaka. Domovinski pokret je okupio ljude koji će ostvariti fantastičan uspjeh, osobito u četvrtoj izbornoj jedinici. Sretan sam i ponosan što stojim danas pred vama, – rekao je Škoro, te predstavljajući program Domovinskog pokreta naglasio:
– Konačno su maske pale i hrvatskim biračima nikad neće biti lakše odabrati, jer se Domovinski pokret zalaže za tradicionalne demokršćanske vrijednosti, zaštitu života od začeća, reforme i ostanak mladih ljudi.
Jasni smo u svojoj politici, što se nas tiče, izbori mogu biti sutra, – zaključio je Škoro.

Nositeljica liste kandidata koji se natječu za ulazak u Hrvatski sabor u četvrtoj izbornoj jedinici, u koju spada i Virovitičko-podravske županija, sestra Miroslava Škore, Vesna Vučemilović također je naglasila kako, prema rezultatima koje je predsjednik Domovinskog pokreta ostvario na predsjedničkim izborima, te svakodnevnim informacijama s terena, očekuje jako dobar rezultat u ovoj izbornoj jedinici.

– Ono što naši birači znaju su vrijednosti koje mi zastupamo, a to su demokršćanske vrijednosti i borba za Slavoniju i za sve ljude koji ovdje žive, da njihova djeca više ne moraju svoju sreću i svoj život nastavljati u zemljama EU. Masovna iseljavanja mladih i cijelih obitelji su rak rana IV. izborne jedinice, kao i problemi koji tište slavonskog seljaka i poduzetnike koji rade na ovom području. Svaki dan svjedočimo zatvaranju tvornica i otpuštanjima radnika, i to je proces koji se mora zaustaviti, a mi smo ovdje da pokrenemo pozitivne procese, otvorimo nova radna mjesta, rasteretimo poduzetnike i vratimo našu djecu iz tuđine, – rekla je Vučemilović, te se spomenula postizbornog koaliranja s drugim strankama.

– Mi smo sada fokusirani na izbore, a poslije 5. srpnja ćemo vidjeti tko će imati kakvu poziciju. Mislim da je prerano govoriti o nekim postizbornim koalicijama. Mi ćemo učiniti sve što je u skladu s našim programom koji smo predstavili, u skladu s našim gospodarskim programom i da od naših ciljeva nećemo odustati. Ja jedino mogu poručiti biračima da iziđu na izbore i odaberu one kandidate za koje su uvjereni da će najbolje zastupati njihove interese – zaključila je Vučemilović, te dodala da ako građani uistinu žele promjene trebaju izići na izbore 5. srpnja i, naravno, glasati za kandidate Domovinskog pokreta.
(mf,rt/Foto: R. Turkalj, D. Fišli)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button