DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Domagoj i Karlo Drokan viceprvaci su Hrvatske na državnom natjecanju Modelarske lige 2023.

 

Učenici 8.B razreda OŠ Eugena Kumičića Slatina, Domagoj i Karlo Drokan osvojili su 2. mjesto na državnoj razini Modelarske lige za 2022./2023. godinu u konkurenciji od 20 ekipe iz svih dijelova Hrvatske. Natjecanje je održano u Stubičkim Toplicama od 26. do 28. svibnja 2023. godine.
Braća Domagoj i Karlo predstavljali su Virovitičko-podravsku županiju te branili prošlogodišnje 3. mjesto.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi u svim županijama i Gradu Zagrebu u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama. Ekipa se sastoji od dva učenika osnovnih škola od petog do osmog razreda koje na natjecanje dovodi jedan mentor. Svaka ekipa predstavlja svoju županiju na natjecanju u kojem treba posjedovati vještine rezanja, bušenja, brušenja, lijepljenja i sastavljanja.
Svoje sposobnosti i vještine učenici su pokazali izrađujući mehanizam koji prikazuje igru mačke i miša. Mentor učenicima je učitelj tehničke kulture Ivan Drokan.
(mf/Izvor: OŠ E. Kumičića, učitelj tehničke kulture Ivan Drokan)

 

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button