DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Domagoj i Karlo Drokan pobjednici županijske Modelarske lige

U četvrtak (11. 5.) u Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina održano je natjecanje Modelarske lige Virovitičko-podravske županije u sklopu obilježavanja Dana škole. Natjecanje je organizirala Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s gradskim i županijskim zajednicama tehničke kulture, Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama. Goste sudionike pozdravnim je riječima ispred domaćina dočekao učitelj tehničke kulture Ivan Drokan.

Natjecanje se sastoji od izrade tehničke tvorevine po zadanoj temi, a sudjelovati mogu učenici od petog do osmog razreda osnovnih škola, udruga ili posebnih odjela osnovnih škola. Ekipa se sastoji od dva učenika koje na natjecanje dovodi jedan mentor. Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je 26 učenika i njihovi mentori, a tema ovogodišnjeg natjecanja bila je izrada bunara.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo imalo je težak zadatak ocjenjivati jako dobre radove, a prvoplasirana ekipa ostvaruje plasman na državnu razinu natjecanja koje će se održati od 26. do 28. svibnja 2023. u Stubičkim Toplicama.

Ovogodišnji pobjednici Modelarske lige Virovitičko-podravske županije su Domagoj Drokan i Karlo Drokan s mentorom Ivanom Drokanom iz Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina. Drugo mjesto zauzeli su Tin Vondra i Otto Herden s mentorom Stevanom Radijevcem iz Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica, a treće mjesto osvojile su Agata Šumski i Ana Rea Kušan s mentorom Dariom Kruljcem iz Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Čačinci. Četvrto mjesto pripalo je Petru Ključecu i Davoru Barbariću s mentorom Stevanom Radijevcem iz Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica.

Sve ostale ekipe podijelile su plasman od 5. do 13. mjesta, a to su Anamarija Marčinković i Ana Šantić, Tena Maria Rajner i Nika Škulj, Luka Ružička i Lana Trupina OŠ Mikleuš, Šanel Halilović i Lovro Samardžija OŠ Vladimir Nazor Virovitica, Nikola Babić i Borna Ivačko, Tia Andrović i Antonela Kastaneti OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, Katja Kovčalija i Lara Jukić, Nina Butka i Kiara Matić OŠ Eugena Kumičića Slatina.

Mentori koji su pripremali učenike tijekom cijele godine su Izabela Špiranec, Marko Gajer, Stevan Radijevac, Ivan Drokan i Dario Kruljac.

Ocjenjivači su bili Antun Šikić i Danijel Rakić iz Zajednice tehničke kulture grada Osijeka, te Danijel Akerman učitelj tehničke kulture iz OŠ Zmajevac čiji su učenici Jožef Benjamin Kolar i Imre Sečenji nastupili izvan konkurencije.

dj / Foto: id

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button