DOGAĐANJANASLOVNICA

Dom zdravlja Slatina dobiva novi UZV stroj

Danas su u prostorima Gradske uprave dva za građanstvo Slatine i okolice  itekako vrijedna ugovora potpisali gradonačelnik Denis Ostrošić i ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Ivica Fotez.

Naime jednim od ugovora sklopljen je dogovor o dolasku specijalista oftalmologije u slatinski Dom zdravlja, a drugim nabava UZV uređaja.

Nastavak je to dobre suradnje između Grada Slatine i Doma zdravlja županije, a od koje će najviše koristi imati građani Slatine i slatinske okolice.

Prvo navedenim ugovorom i dalje će liječnici specijalisti oftalmologije dolaziti u Slatinu obavljati preglede pacijenata subotom i svake druge srijede. Tu uslugu Grad će plaćati 1 300 kuna po pojedinačnom dolasku specijalista na rad u Slatinu.

Drugim ugovorom Grad se obvezao sufinancirati nabavu novog ultrazvučnog uređaja sa 200 000 kuna. Ostatak do punog iznosa od 450 000 kuna pokrit će Dom zdravlja županije. Do sada se u slatinskom Domu zdravlja mogao obaviti ultrazvučni pregled lokomotornog sustava i abdomena, a novi uređaj omogućit će i pregled štitnjače i dojke.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button