DOGAĐANJANASLOVNICA

Dom Mjesnog odbora Markovo kompletno uređen

Tijekom 2015. godine Grad Slatina je započeo s obnovom Mjesnog doma u Markovu kroz program Energetske obnove javnih zgrada koji je ostvaren putem  natječaja FZOEU, čime je obuhvaćena ugradnja prozora, vanjskih vrata, te kompletna toplinska izolacija vanjskih zidova, izolacija podova i stropova, kao i unutarnje i vanjsko žbukanje i bojanje zidova i pročelja. Za ove radove Fond je odobrio sufinanciranje 60% troškova, a ostalih 40% osigurao je Grad Slatina iz svoga proračuna.

Osim ovih radova priznatih od strane Fonda, bilo je potrebno odraditi i pripremne radove na betonskim podlogama, temeljima, kao i na otvorima za prozore i vrata, te završne i instalaterske radove za stavljanje doma u funkciju, za koje je Grad Slatina osigurao dodatna sredstva te za postavljanje elektroinstalacija, gromobrana, unutarnje rasvjete i podnih pločica, a nabavljen je i novi namještaj, odnosno 2 velika radna stola i 30 stolica te peć na kruta goriva.

Radove na domu u Markovu obavila je tvrtka Građenje Marković d.o.o. iz Grabića, a ukupni troškovi uređenja Doma u Markovu iznosili su 200.000,00 kn, od kojih je  Grad osigurao 120.000,00 kn.

Budući da u sklopu projekta nije bilo obuhvaćeno uređenje sanitarnog čvora i priključak na vodovod i odvodnju, kada se steknu uvjeti za priključenje dom je stajao nedovršen sve do ove godine kada je Grad Slatina iznašao sredstva za uređenje istih.
Tako je u rujnu ove godine tvrtka KOMRAD d.o.o priključila dom MO
Markovo na vodovodnu mrežu  u vrijednosti 6.524,78 kn, te postavila i priključila
objekt na septičku jamu u vrijednosti 9.293,27 kn.
Isto tako u studenom su započeli radovi na uređenju i opremanju sanitarnog čvora i čajne kuhinje u vrijednosti 38.921,19 kn .

O realizaciji radova na domu MO Markovo gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića, pročelnika Upravnog odjela za razvoj grada Marina Kokorića i višeg stručnog suradnika za komunalnu infrastrukturu Mateja Peretina početkom su tjedna upoznali predstavnik izvođača radova,  tvrtke Građenje MArković d.o.o. Zdenko Marković i predsjednik MO Markovo Željko Korman, koji su danas zajedno obišli Mjesni dom u Markovu povodom završetka radova.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button