DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Dolovski istrčao nestvarnih 161. kilometar

Pothvat za pamćenje ostvario je u Našicama Darko Dolovski, a i Miša Nicinger može se pohvaliti sjajnim rezultatom.

U Našicama se u organizaciji URT Nexe na lokaciji jezera Lapovac trčala ekstremno zahtjevna utrka imena Nexe Croatia Lapovac back yard. Cilj je bio proći jedan krug u duljini 6 700 metara za manje od sat vremena. Preostalo vrijeme, ukoliko ga ostane, trkači koriste za odmor do početka utrke koja počinje s novih sat vremena. Utrka je počela u petak u 18 sati, a završila debelo iza ponoći sa subote na nedjelju sve dok na stazi nije ostao posljednji natjecatelj.  

Darko je na stazi ostao 23 sata, 52.minute i 59 sekundi. Za to je vrijeme istrčao čak 24 kruga odnosno 161 kilometar (!) preciznije 160 944 metara. Od Dolovskog su izdržljivija i upornija bila 4 ultramaratonca tako da mu je na koncu pripalo 5. mjesto. Čovjek koji je trčao 30 sati i 40 minuta zove se Gjula Sarosi. Taj ukupni pobjednik pretrčao je čak gotovo 208 kilometara (!?). U utrku je startalo 136 natjecatelja među kojima i još jedan Slatinčanin, Miša Nicinger koji je uspio pretrčati 10 krugova odnosno 68 kilometara što je također sjajan rezultat.

Sve navedeno ovi su praktički nadljudi izveli većim dijelom po nesnosnim temperaturama što još više daje težini njihovog postignuća. Kako nam je rekao Darko najteže mu je bilo tijekom posljednjih nekoliko krugova kada je krenuo san na oči. Tada je valjalo i potegnuti kako bi se razbudio, ali i kako bi stigao završiti krug u zadanom limitu.

U tom za njega posljednjem 24. krugu kriza je dosegla vrhunac. Sve mu se, kako je rekao, počelo ”gasiti” i jedini i primarni cilj bio je završiti taj krug u čemu je uz krajnje napore i uspio. Strašan sportski, ali i životni uspjeh Darka Dolovskog koji je iskoristio priliku i da pohvali URT Nexe team na sjajnoj organizaciji.

 

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button