NASLOVNICAPOLITIKA

Dogradonačelnica i kandidatkinja za gradonačelnicu Sanja Mrzljak Jovanić uputila je čestitku svim vatrogascima u prigodi 4. svibnja – Svjetskog dana vatrogasaca i blagdana sv. Florijana

(Sponzorirani članak)

Poštovani pripadnici Javne vatrogasne postrojbe, Vatrogasne zajednice i dobrovoljnih vatrogasnih društava,

Želim vam čestitati dan kršćanskog sveca i mučenika, svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, ljudi koji nesebično rade human posao spašavajući ljude i imovinu. Vatrogasci ne gase samo vatre, oni pomažu kad je najpotrebnije, oni su oslonac u našem društvu i pružaju sigurnost u našoj zajednici. Vatrogasac ne može biti svatko – moraš biti spreman žrtvovati sebe i svoje sve da bi nekoga spasio, pomoći kad je najteže i biti tu kad je najpotrebnije. Hvala vam na vašoj požrtvovnosti i radu!

U četverogodišnjem mandatu  dobrovoljna vatrogasna i profesionalna vatrogasna postrojba kao i vatrogasna zajednica odlično su surađivale,  i to nam je bio dodatan poticaj da se financijski maksimalno založimo da podržimo vatrogastvo – osigurali smo opremanje računalnom opremom dobrovoljna društva, obnavljali vatrogasne domove i spremišta, osigurali kamion – vatrogasne ljestve , novi kamion cisternu za vodu te vozilo za prijevoz opreme.Pored donacije iz Austrije terenskog vozila i još dva vozila iz projekta EU ukupno je u ove 4 godine vozni park obnovljen sa 6 vozila potrebnih za intervencije.

Prije 2 godine uspjeli smo dogovoriti da Slatina postaje vatrogasno središte za obuku vatrogasaca za ovaj dio Slavonije i krenuli u pripremu izmještanja Javno vatrogasne postrojbe u industrijsku slatinsku zonu, tj. sve smo pripremili za novi vatrogasni centar – definirali parcelu i krenuli sa prikupljanjem dokumentacije za izradu novog vatrogasnog središta. Svake godine, od 2017.g., za vatrogastvo smo odvajali sve viši iznos jer naši vatrogasci zaslužuju biti opremljeni što je bolje moguće da bi i oni bili sigurni i zadovoljni u obavljanju svog posla.

Svim članicama i članovima Vatrogasne zajednice grada Slatine, Javnoj vatrogasnoj postrojbi i dobrovoljnim vatrogasnim društvima grada Slatine i prigradskih naselja, povodom Svjetskog dana vatrogasaca i blagdana sv. Florijana, upućujem iskrene čestitke. Sretan vam vaš dan!

Vatru gasi, brata spasi!

 Sanja Mrzljak Jovanić,

Dogradonačelnica i kandidatkinja za gradonačelnicu

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button