NASLOVNICAŽUPANIJA

Dodijeljene županijske potpore za 157 korisnika: Ukupno 285.000 eura, najviše do sada, dobili su brojni obrtnici, poljoprivrednici, gospodarstvenici i poduzetnicima s područja VPŽ

Svečano je u četvrtak bilo u Tehnološko-inovacijskom centru u Virovitici, gdje je virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, uručio županijske potpore tradicijskim obrtima, poljoprivrednicima i poduzetnicima za razvoj poduzetništva s našeg područja. Županija je za ovu svrhu, ove godine, izdvojila najviše sredstava do sada, za ukupno 157 korisnika – 285.000 eura.

Nakon uvodnog obraćanja Bojana Mijoka, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu, župan virovitičko-podravski Igor Andrović istaknuo je, kako broj prijava raste iz godine u godinu, kako područje Virovitičko-podravske županije na državnoj razini najveći broj novih obrtnika i poduzetnika, tako se, shodno tome, svake godine povećavaju i raspoloživa sredstva, koja će biti još i veća.

  • Krajnji cilj nam je povećati konkurentnost naših poljoprivrednika, obrtnika i poduzetnika kako na županijskom području, tako i na području RH. Sredstva pomažu da i naše gospodarstvo i poljoprivreda rastu sve više te da tako osiguramo što bolji položaj županije na gospodarskoj karti Hrvatske. Broj prijavitelja raste, broj obrta i poljoprivrednika kontinuirano raste. Rastu nam netto i bruto plaće kao i županijski BDP, a svaki ovaj euro kojim potičemo naše obrtnike, poljoprivrednike, poduzetnike i gospodarstvenike, doprinosi još boljoj gospodarskoj slici naše županije. Sredstva povećavamo svake godine, a tako će biti i sljedeće kada ćemo također osigurati da svi, koji su ih i zaslužili, dobiju županijsku potporu – kazao je Andrović i naglasio kako su javni pozivi već u pripremi, a dodatno se osluškuju i potrebe korisnika.

Da su sredstva značajna potvrdio je poljoprivrednik Mario Drenški koji se poljoprivredom bavi 20 godina.

  • Imam dosta vlastite zemlje, nešto i državne, a ova sredstva pomoći će mi u nabavljanju nove opreme. Sve zahvale idu Županiji na ovoj pomoći koja nam je svima dobrodošla i koja će nam u određenoj mjeri olakšati poslovanje – naglasi je Mario.

Isto je potvrdio i Marino Pavleković koji se bavi proizvodnjom namještaja.

  • Ovakva sredstva općenito su dobrodošla, pogotovo za mlade poduzetnike. Sredstvima sam zadovoljan, a pomoći će mi u nabavljanju novog stroja za izradu namještaja – dodao je.

Potpore su dobili obrtnici koji se u radu služe alatima i priborom na način uobičajen od davnina. Ona je namijenjena za uređenje poslovnog prostora, nabavu opreme i alata, promotivne aktivnosti, certificiranje proizvoda i usluga… Poljoprivrednici su tako sredstva mogli dobiti za okrupnjavanje i poboljšavanje poljoprivrednog zemljišta, podizanje plastenika i staklenika za uzgoj povrća i voća, podizanje/rekonstrukciju intenzivnih višegodišnjih nasada, sufinanciranje troškova umjetnog osjemenjivanja goveda, za umjetno osjemenjivanje nazimica i krmača, za ulaganje u poboljšanje kvalitete mužnje i skladištenje mlijeka, za kupovinu uzgojno valjanih grla u stočarstvu, za uzgoj i držanje valjanih junica mliječnih pasmina, za očuvanje pčelinjeg fonda, za nabavu opreme za preradu poljoprivrednih proizvoda i za manifestacije, promociju i plasiranje proizvodnje. Istodobno su poduzetnici/gospodarstvenici sredstva iskorištavali za nabave strojeva, opreme i alata, računalne opreme programa i sustava, izgradnje i adaptacije poslovnih prostora te sudjelovanje na sajmovima u zemlji i inozemstvu. Potporu su mogli dobiti mikro i mali poduzetnici s područja Virovitičko-podravske županije. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button