NASLOVNICAOPĆINE

Dobrovoljno vatrogasno društvo Čađavica održao 101. redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

U subotu je u čađavačkom mjesnom domu održana 101. redovna godišnja izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čađavica.

Nakon izbora Radnog predsjedništva i prebrojavanja prisutnih članova DVD-a s pravom glasa, podnesena su izvješća za 2023. godinu od strane predsjednika, zapovjednika, predsjednika Nadzornog odbora, te blagajničko izvješće.
 
Tijekom prošle godine, između ostalog, čađavački vatrogasci su održali su nekoliko radnih akcija na uređenju vatrogasnog spremišta, okoliša, kao i vatrogasne opreme kako bi u svakom trenutku bila spremna za eventualne intervencije.
 
U 2023. godini DVD Čađavica je imala ukupno 29 intervencija, od toga 3 požarne, 2 poplavne, dvije provale u stambene objekte po nalogu policije. Bila je jedna intervencija u prometu gdje je došlo do zapaljena vozila u vožnji. Ostalo su bile tehničke intervencije poput uklanjanja stabala i sličnih nesreća.
 
Nakon što su sva izvješća jednoglasno usvojena, predsjednik DVD-a Čađavica Petar Budimir iznio je plan rada za 2024. godinu, a tajnica Željka Beneta financijski plan za isto razdoblje, koji su, također, jednoglasno usvojeni.
 
U planu je redovno održavanje postojeće te nabavka nove opreme, održavanje raznih vježbi i drugih aktivnosti koje će povećati spremnost članova DVD-a Čađavica.
 
Na dnevnom redu skupštine našla se i točka donošenja suglasnosti skupštine DVD-a Čađavica da se vlasništvo zemljišta gdje se nalazi postojeće vatrogasno spremište prebaci na Općinu Čađavica, kako bi se ona mogla prijaviti na natječaj kojim bi se dobila sredstva za rekonstrukciju samog spremišta. Više o rekonstrukciji spremišta govorio je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, detaljno pojasnivši plan.
 
– S obzirom da se na natječaj na koji se planira prijaviti projekt mogu javiti isključivo jedinice lokalne samouprave, ovaj korak promjene vlasništva je nužan. Plan je obnova postojećeg dijela zgrade te dodatna dogradnja. Sve to omogućit će veliki iskorak u razvoju vatrogastva na području općine Čađavica – istaknuo je načelnik Rončević.
 
U nastavku skupštine za riječ su se javili i predstavnici gostujućih udruga, zahvalili na pozivu i poželjeli vatrogascima što manje intervencija u 2024. godini.
 
Na kraju su zaslužnim vatrogascima dodijeljene prigodne nagrade, te je rad završio skupštine u svečanom tonu.

mf (adf; Foto: I. Čiček)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button