NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Dobri ljudi za ukrajinsku djecu i mlade s Višnjice

Zahvaljujući dobrohotnosti bračnog para Borovec, Sanje i Marijana ove nedjelje je 10-ak malih izbjeglica iz Ukrajine uživalo u njihovom obiteljskom bazenu u mjestu Cabuna. Njihove kćeri Marisela i Magdalena i prijateljica Bruna napravile su dirljiv doček s balonima u znaku ukrajinske zastave i natpisom dobrodošlice na ukrajinskom jeziku. Prijateljska ponuda kupanja za male Ukrajince ostaje otvorena cijelo ljeto.

Mateja i Stjepan Venus iz Slatine prije nekoliko dana ustupili su svoj „napuhanac“ besplatno i postavili ga na Višnjici kako bi mali Ukrajinci lakše prebrodili svoje izbjegličke dane.

Glazbeni promotor Krešimir Kepka iz Virovitice darovao je 9 besplatnih ulaznica za koncert Thompsona za mlade Ukrajince koji je održan 15. lipnja. Ovo je bio prvi veliki rock koncert u životu ovih djevojaka i mladića kojemu su nazočili.

– Svim darivateljima ovih plemenitih djela velika hvala u ime Crvenog križa Slatina koji je inicirao i prihvatio ove „mini projekte“ na zadovoljstvo djece i mladih Ukrajinaca, – rekao je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Slatina Vladimir Jelenčić.
(mf/Izvor: CK Slatina, vj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button