NASLOVNICAOPĆINE

Dobri duh Noskovaca: Teta Eva već 20 godina priprema blagdanske poklon paketiće za djecu

Eva Lehr živi u Noskovcima na kućnom broju 77 gdje se prije 20 godina doselila sa svojim suprugom iz Beča. Staru su kuću renovirali i uredili miran kutak za život u ovom predivnom kraju koji odiše prirodnim ljepotama.   Pokrenuli su tada jednu zanimljivu i hvalevrijednu priču.
Naime te prve godine došli su na ideju djecu darivati kalendarima, a onda je to preraslo u slatko iznenađenje kojemu su se iz godine u godinu radovale generacije djece.

Tako teta Eva već 20 godina na svom kućnom pragu dariva svu djecu Noskovaca slatkim blagdanskim poklon paketićima, a njezina tradicija nije izostala ni ovoga Božića.

– Meni je drago oko svoje kuće okupiti djecu koja zrače životnom energijom. Puni su veselja i zaista se raduju tim malim slatkim iznenađenjima koja s nestrpljenjem iščekuju svake godine u prigodi Božića, ali i povodom uskršnjih blagdana. Svako dijete dobije jednak paketić, dakle nema jednom više, drugom manje i slatkiši su svi isti tako da nema svađe.
Veselje mi je vidjeti da djeca koja su mi dolazila prije 20 godina sada kod svoje tete Eve dovode svoju djecu i da se tradicija nastavlja, – ispričala nam je teta Eva koja svaki puta mame dariva kavom pa se zajednička druženja nastavljaju uz kavicu i u narednim danima što blagdane čine još ljepšim i ugodnijim.

Svakoga Božića teta Eva za poklone djeci izdvoji oko 400 eura i kaže s radošću to čini, a da se dobro dobrim vraća uvidjela je kada joj je bilo najteže zbog gubitka supruga. Tada su se sva djeca složila, prikupila novac i na njegov posljednji ispraćaj donijela najveći i najljepši mogući vijenac.

– Najvažnije mi je od svega bilo da su u tom trenutku bili uz mene, a ja na dječicu Noskovaca neću zaboraviti dok sam živa i rado ću ih darivati svake godine, – zaključila je teta Eva.

(Mihaela Feldi; Foto: Robert Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button