Home / CORONAVIRUS INFO / Dobre vijesti za lovce: Pogledajte Upute o načinu provedbe lova na području Virovitičko-podravske županije

Dobre vijesti za lovce: Pogledajte Upute o načinu provedbe lova na području Virovitičko-podravske županije

Marijo Klement, kao načelnik Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, donio je Uputu o načinu provedbe lova na području Virovitičko-podravske županije. Iz odluke koju ispod teksta možete pročitati u cijelosti donosimo najbitniji dio:

Dopušta se obavljanje lova u lovištima Virovitičko-podravske županije kojima upravljaju koncesionari i lovozakupnici prava lova na području županije ISKLJUČIVO POJEDINAČNIM IZLASKOM LOVACA U LOVIŠTU radi sprječavanja šteta na poljoprivrednim usjevima. Dopušta se također pojedinačni izlazak lovaca u lovišta radi nadzora i čuvanja lovišta, prihrane divljači i kontrole brojnog stanja divljači sukladno lovnogospodarskim planovima pri čemu se kao osnovni uvjet naznačuje obveza pridržavanja strogih mjera socijalnog distanciranja i izbjegavanja neposrednih kontakata kao i sljedećih mjera:

  • da sve osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije i karantene nemaju pravo pristupa lovištu niti obavljanju radnji iz točke III,
  • da se lov može obavljati isključivo pojedinačno i na vlastiti odgovornost, u skladu sa Zakono o lovstvu,
  • da se zabranjuje bilo kakav oblik druženja, okupljanja i pripremanja hrane u objektima lovačkih udruga kao i u lovištu, a koji imaju za posljedicu bliski susret i socijalne kontakte više osoba.

Pogledajte koji su uvjeti za obavljanje lova na našem području. (mk, www.vpz.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

x

Check Also

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina privremeno zatvorena zbog preseljenja u svoje matične, obnovljene prostore

Zbog preseljenja u obnovljene prostore Gradska knjižnica i čitaonica Slatina se privremeno zatvara za korisnike. ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org