GLAZBANASLOVNICARADIO EMISIJE

Dobre priče: Kad Frontmeni “naprave lom”

Jeste li čuli za TS Frontmeni koji sviraju sve od pjesama Halida Bešlića pa do AC/DC-a?

Danas smo ih ugostili u studiju Radio Slatine kako bi ih slušatelji bolje upoznali, no to je bila i izvrsna prilika da najavimo njihov nastup u nedjelju, 14. srpnja u sklopu manifestacije Slatinsko ljeto.

U goste nam je došao dio ekipe – Damir Moslavac, Danijel Petrinjak i Miro Lozar, a putem etera smo pozdravili i ostatak grupe – Damira Gubića, Marka Šireca, Daria Raknića Marina Mikora. Ova sedmorka dolazi sa svih strana naše županije, pa čak i iz susjedne nam Bjelovarsko-bilogorske.

TS Frontmeni djeluje već 6 godina, no mi smo sad neka nova postava. Članovi koji su sada u sastavu potekli su iz nekih drugih bendova i sastava te budući da su već iskusni u dogovaranju svirki i gaža to odmah i pojašnjava naziv “Frontmeni” – priča nam Damir Moslavac te ističe kako udaljenost ne utječe na održavanje proba i putovanja na svirke te da odlično funkcioniraju kao ekipa.

Svatko od njih ima svoj posao kojim se bavi, no svirke su nešto što rade s ljubavlju.

Kad prebaciš remen tambure preko ramena, to je poseban osjećaj. Sav umor, brige i problemi nestanu – ističe Danijel Petrinjak te nadodaje da su traženi od Osijeka do Zagreba, a imali su svirke i izvan Lijepe Naše te da se dobar glas o Frontmenima širi i da se njihove svirke moraju dogovarati i po nekoliko mjeseci unaprijed.

Miro Lozar ima i vrijedno iskustvo sudjelovanja u glazbenom showu “Zvijezde” za koji navodi da mu je donio zaista vrijedno iskustvo, ali da ga to ne definira kao glazbenika.

Upoznao sam zaista divne i talentirane ljude i na taj period gledam kao na jedno izvrsno druženje – skromno će Miro čija alternativna vanjština ustvari krije tamburašku dušu jer je odrastao uz takvu glazbu.

Frontmeni su nedavno izdali i svoju prvu pjesmu “Napravit ću lom” koju su prvi puta izveli na festivalu u Pitomači i koja je jako dobro prihvaćena.

Pjesmu je napisao Tomislav Tišljar i kada smo ju prvi put odsvirali i otpjevali, znali smo da je to to – nastavlja Miro te navodi kako je u planu i snimanje spota, ali će pričekati da prođu ljetne gužve. S obzirom na to da imaju iskustvo u snimanju spotova jer su nedavno snimili spot s Lidijom Bačić te sa Šimom Jovanovcem i Anamarijom Žonkom, snimanje njihovog spota za pjesmu “Napravit ću lom” će biti samo nastavak medijske karijere ove zgodne sedmorke.

Znamo da svirci imaju pregršt anegdota i zanimljivih priča pa se tako i njima dogodilo da završe u pogrešnim svatovima ili da im se dogodi kvar na vozilu dok se žuri na svirku.

Sviranje je naša ljubav, ali to zna biti i naporan posao i nisi uvijek sposoban iznijeti svirku na najbolji način. Svi smo ljudi, sa svojim životima i problemima. Za vrijeme našeg sviranja i druženja se trudimo širiti pozitivnu energiju između sebe, a to onda prijeđe i na publiku. Tako se težina situacije ustvari pretvori u dobro druženje i to je recept jer mi smo nekad više na svirkama nego sa svojim obiteljima – priča nam Damir Moslavac, a ostatak ekipe ističe kako su njihove svirke spontane i da nemaju planove za redoslijed pjesama već ih spontano izvode na bini.

Njihov repertoar je raznovrstan i sviraju sve od tamburaških, narodnih pa do popa i rocka, a ima tu i stranih izvedbi poput trenutno najaktualnije pjesme “Rim-tim-tagi-dim”.

Nije nam preostalo ništa drugo nego da vas sve pozovemo na njihovu svirku u nedjelju, 14. srpnja koja će na slatinskoj ljetnoj pozornici krenuti od 20 sati te da svi zajedno pogledamo kako “Frontmeni prave lom”.

(nm/Tekst: Ratka Turk, Foto: Nikolina Mažar, ustupljene fotografije)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button