DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALORADIO EMISIJE

Dobra energija Aura banda na Radio Slatini

U ovo kišno prijepodne na vrata Radio Slatine pokucali su dečki iz Aura banda.

Posjetili su nas Šime Milovac, klavijaturist i voditelj benda i Denis Knežević, pjevač.

Aura band postoji na ovim prostorima od 2010. godine. Bend ukupno broji šest članova. Uz Šimu i Denisa, tu su još Dorotea Marić Popović vokalna solistica, bas-gitarist Dubravko Hunjet, bubnjar Alen Valinčić i na akustičnoj gitari Branimir Medarić. Bend je specifičan po tome što sviraju dosta širok spektar žanrova (pop, rock, funk, tamburaške i poneka narodna zbog svatova), ali ne i turbofolk jer to nije glazba koju oni slušaju. Naime, njihove svirke su temeljene na njihovom užitku i sviraju sa guštom pjesme koje vole i po tome su postali prepoznatljivi. Godine 2012. su surađivali s Igorom Delačem, kao njegov prateći bend, ali u vrijeme virusa Covid-19 svirke su prestale, bilo je tu i drugih zdravstvenih problema, te je Igor nakon oporavka započeo solo karijeru.

Aura band je nastavio svojim putem radeći na svojoj kvaliteti izvedbe do najsitnijeg detalja. Jer kad radiš nešto što voliš, ono mora i može biti samo vrhunski. Već smo spomenuli da su vokalni solisti u ovom bendu Denis Knežević i Dorotea Marić Popović. Oboje su bili na prestižnom natjecanju “The Voice” što samo još više pridonosi kvaliteti ovog benda. Budući da je Denis bio s nama u studiju, ispričao nam je da to natjecanje pamti kao jedno jako lijepo i vrijedno iskustvo u kojem mu je mentor bio Ivan Dečak.

“Sudjelovanje na Voiceu omogućilo mi je da me kontaktiraju dečki iz Aura banda jer možda bez toga ne bi ni čuli za mene” – govori nam Denis. Šime Milovac naglasio je pak da članovi benda funkcioniraju kao jedna velika obitelj. Dugogodišnja prijateljstva i zajednički rad stvorili su svojevrsnu porodičnu atmosferu, pa su se osim prijateljstva stvorila i kumstva među članovima.

Valja naglasiti da bez obzira što su po žanrovima sviranja drugačiji, ovaj bend je izuzetno tražen na ovim prostorima, a priča se širi i dalje po Hrvatskoj. Bukirani su datumima i dogovorima za svirku i stalno sviraju. Uz redovne svirke ovaj uigrani tim prijatelja radi i na autorskim stvarima, ali idu polako i temeljito. Tek kad budu osjetili da je to – to, i da po njihovim kriterijima zadovoljava ono što su oni htjeli, krenut će u tom smjeru. “Zasad mogu samo reći da radimo na tome”- govori nam Šime.

Denis je na kraju pozvao sve slušatelje da dođu na naš Trg u nedjelju navečer u 20 sati i poslušaju njihovu svirku, a pozivu smo se pridružili i Šime i ja.

Dečki, svaka čast! Danas je rijetkost sresti nekog tko ostaje svoj i ne podliježe komercijalizaciji, već radi po svom guštu – pa što bude.

Ekipa Radio Slatine vam želi puno uspjeha na vašem putu. Vidimo se sutra na Trgu svetog Josipa, a dogodine možda i u pulskoj Areni. Sretno!

Ratka Turk

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button