NASLOVNICAŽUPANIJA

Do 1. srpnja iduće godine, Slatina će, zahvaljujući Županiji, dobiti Poduzetnički inkubator u kojem će mjesto pronaći 11 novih i mladih poduzetnika

Do 1. srpnja iduće godine, ukupno 11 novih ureda za nove i mlade poduzetnike bit će predstavljeno i dano na korištenje u obnovljenom Poduzetničkom inkubatoru u Slatini, za čiju je prenamjenu, u utorak, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, potpisao ugovore o radovima i nadzoru. Ugovori su potpisani s tvrtkom Građenje Marković iz Slatine (vrijednost 8.670.570,00 kn za rekonstrukciju i prenamjenu stare zgrade Doma zdravlja u Slatini), te s tvrtkom Trinas projekt iz Osijeka za stručni nadzor u vrijednosti 171.250,00 kuna.

– Ovo je zadnji ugovor koji smo potpisali s izvođačima radova u sklopu projekta Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije, za što smo od Ministarstva gospodarstva dobili bespovratnih 20 milijuna kuna. Gradnja na poduzetničkim inkubatorima u Pitomači i Orahovici već traje, a uskoro očekujemo i početak u Slatini, inkubatoru na kojem će se adaptirati i prilagoditi svrsi stara zgrada Doma zdravlja. Nakon adaptacije i rekonstrukcije, Poduzetnički inkubator u Slatini, imat će 11 novoopremljenih ureda za nove i mlade poduzetnike početnike. Za razliku od inkubatora u Pitomači i Orahovici, ovaj u Slatini će biti višenamjenski, jer će imati i jedan kreativni studio, kao i opremu za krojenje i šivanje. Kada se sve završi, u Pitomači, Orahovici i Slatini, dobit ćemo 48 novih prostora za poduzetnike. Otvorit će se nova radna mjesta, ponuditi mladim početnicima povoljni uvjeti za poduzetništvo, koji će im biti vjetar u leđa, jer će im Županija prve godine platiti smještaj, a osim toga imat će i povoljnu uslugu knjigovodstvenog servisa, kao i podršku razvojne Agencije VIDRA-e ali i Gradske razvojne agencije Slatine Gras – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz kojega su pri potpisivanju ugovora bili i zamjenik župana Marijo Klement, pročelnica Ureda župana Jasna Abramović, kao i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove, a ujedno i direktor Poduzetničkog inkubatora u Virovitici Bojan Mijok. U ime tvrtki Građenje Marković i Trinas projekt, ugovore su potpisali direktori istih, Zdenko Marković i Ante Grubišić.

Projekt Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije obuhvaća gradnju dva nova poduzetnička inkubatora u Pitomači i Orahovici, koji se već grade, te poduzetnički inkubator u Slatini koji će se nalaziti u staroj zgradi Doma zdravlja. Nakon završetka ovog projekta, u sastavu Virovitičko-podravske županije bit će četiri poduzetnička inkubatora s ukupno 63 poslovna prostora (48 u inkubatorima u Slatini, Orahovici i Pitomače, te 15 postojećih u Virovitici), čijim stanarima, Virovitičko-podravska županija plaća smještaj. U Virovitici je poduzetnički inkubator koji već godinama uspješno radi, a budući, u Slatini, Orahovici i Pitomači, predstavljat će značajan vjetar u leđa mladim poduzetnicima. Projekt je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Poduzetničkim inkubatorom VPŽ, Gradskom razvojnom agencijom Slatine (GRAS), a uz pomoć grada Orahovice i Općine Pitomača. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button