DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

DND Slatina uspješno organizirao 6.Obiteljski višeboj

U parku Industrijsko-obrtničke škole Slatina okupio se mali, ali veseo broj zainteresiranih za 6.obiteljski višeboj. Ovaj  uistinu zanimljiv i zabavan sportsko – rekreacijski događaj namijenjen djeci i roditeljima danas je odlučilo posjetiti i sudjelovati u njemu samo šest ekipa. Tako je bilo sve u znaku broja šest(šest ekipa i šesti višeboj).

Na prijedlog Mirte Drokan, nastavnice tjelesnog odgoja i voditeljice Atletskog kluba, koji je jedan od organizatora događaja, natjecanje ili višeboj je preseljen na srednjoškolsko igralište zbog ravnijeg terena.

Prvo je, kako i priliči prije svake tjelesne aktivnosti, odrađeno kratko zagrijavanje, a potom se krenulo sučeljavanju ekipa (Bad Blue Boys,Frčkavi team, Fast, Super cool, Dream team, Black family) u nekoliko jednostavnih igara (štafeta, trčanje s loptom uz prepreke, bacanje loptice u koš, premještanje lopte) u kojima su što bolji plasman jamčili, naravno, spretnost i brzina pojedine ekipe.

Dok su volonterke DND Slatina zbrajale bodove, natjecatelji su se gostili pizzom, kojom je častio organizator, a koji se pobrinuo i za osvježenje-vodu i sokove.

Napokon je uslijedila dodjela priznanja, zahvalnica i proglašenje pobjednika.

Najbrža i najspretnija današnja ekipa za ovu je prigodu nazvana Dream team, a osvojili su 21 bod. Odličje ove ekipe je mladost, jer su je sačinjavali samo mlađi članovi obitelji bez roditelja pa niti ne čudi što su bili najbolji. No s obzirom na to da im je nedostajao roditelj nisu ispunjavali taj potreban uvjet za natjecanje u obiteljskom višeboju pa nisu mogli niti biti rangirani kao ostale ekipe. Ipak su dobili nagradu za osvojeno prvo mjesto, odnosno priznanje za sudjelovanje i jumbo pizzu koja je izazvala veliku radost kod ove mlađahne, najbolje rangirane ekipe.

Ostali poredak je slijedeći: 2. mjesto ekipa Fast sa16 osvojenih bodova, 3.mjesto ekipa Supercool sa 14 bodova, a preostale ekipe Bad Blue Boys,Frčkavi team i Black Family podijelile su četvrto mjesto.

Ekipe od 2.mjesta pa na dalje jednako su nagrađene, odnosno dobile su priznanja za sudjelovanje i nagradne bonove na 150 kuna u restoranu Stari podrum.

Naboljim outfitom proglašen je onaj ekipe Super cool, a najzanimljivijim nazivom proglašen je onaj ekipe Black Family, za što su obje ekipe dobile priznanja.

Zahvalnice za volontiranje i pomaganje u organizaciji ovoga događaja dobile su tete Tamara, Simona i Renata i Mirta Drokan ispred Atletskog kluba, te lokalni mediji i novinari odnosno Dragutin Fišli i Radio Slatina.

Lijepo vrijeme ovoga puta je uistinu poslužilo pa je i organizator,DND Slatina, bio zadovoljan što se događaj nije morao premještati na drugi datum, a dogodine se nadaju većem broju natjecatelja kao u prvim godinama održavanja obiteljskog višeboja. Moramo spomenuti i suorganizatore -Atletski klub Slatina i Hrvatski zavod za javno zdravstvo koji se uključio u organizaciju ovogodišnjeg obiteljskog višeboja u okviru projekta Živjeti zdravo – Volonteri u parku.

Snježana Pačarić, predsjednica DND-a Slatina zahvalila je svima na dolasku i sudjelovanju.

(tks/Foto:Tea Kiš Slačanac)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button