Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

DND Slatina sudjeluje u projektu „STEM- Budućnost za 5”

Proteklog vikenda, od  24. do 26. lipnja u Zagrebu je proveden 3. modul edukacije u okviru projekta „STEM – Budućnost za 5” pod nazivom Multimedija za rad s djecom i mladima.

U projektu sudjeluje 5 Društava „Naša djeca“: Jastrebarsko, Kutina, Ogulin, Opatija i Slatina.
Sudionici iz Slatine su učitelji STEM područja iz Osnovne škole Eugena Kumičića i članovi DND-a Slatina: Ivan Drokan, učitelj Tehničke kulture, Dragana Matić, učiteljica Informatike te Mario Jerbić, učitelj Informatike.

Projektom „STEM – budućnost za 5“ unaprijedit će se kapacitet, tehnička znanja i vještine Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i 5 lokalnih već spomenutih Društava “Naša djeca”, za organizaciju i provedbu programa za djecu iz STEM područja.

Ukupna vrijednost projekta koji je započeo 30. prosinca 2021. godine iznosi 1.440.707,59 kuna, a trajanje projekta predviđeno je do 30. prosinca 2023.
U partnerstvu s Institutom „Ruđer Bošković“ i Grafičkim fakultetom iz Zagreba te ostalim suradnicima razvit će se edukacijski modeli za trenere/voditelje iz društava „Naša djeca“ u području popularizacije informatike, multimedije i robotike među djecom.

Edukacija za učitelje trenere odvijala se u tri modula, a učitelji iz Slatine sudjelovali su u sva tri. U ožujku 2022. u Osnovnoj školi Jabukovac u Zagrebu održan je 1. modul edukacije za popularizaciju STEM-a za 15 polaznika, sudionika u projektu „STEM – Budućnost za 5. 

1. modul obrazovanja održan je pod nazivom: Tehnička znanja i vještine, a nositelji edukacije bili su iskusni predavači, praktičari, stručni suradnici iz Centra izvrsnosti kompetencija iz Zagreba. Cilj prvog modula je bilo upoznavanje s poviješću i razvojem tehnike i tehničkih znanja, kao što je pneumatika, hidraulika, fluidika, mikroroboti, sve do robotike i budućnosti tehnike. Polaznicima je predstavljena svrha i način korištenja IT platforme koja će pratiti sve obrazovne module, sadržaje i alate dostupne polaznicima edukacije i budućim trenerima STEM radionica za djecu u Društvima „Naša djeca“ i STEM kutićima.
2. modul edukacije “STEM-Budućnost za 5” održan je u svibnju 2022., a riječ je bila o pedagogiji, didaktici i metodici nastave u STEM području.
Tijekom 3. modula održanog u lipnju 2022., učitelji treneri bavili su se multimedijom u radu s djecom i  mladima.

Nakon edukacije, provest će se i pilot prezentacije korištenja robota u radu s djecom, održati „Dani računarstva i robotike na Ruđeru“, publicirati strip za djecu na temu znanosti i znanstvenika, opremiti trajnim postavima „Soba za robote“ u Zagrebu i „STEM kutići“ za rad s djecom i mladima u Društvima „Naša djeca“ u Slatini, Jastrebarskom, Kutini, Ogulinu i Opatiji gdje će se održati i jednodnevna događanja za djecu i roditelje za popularizaciju i promociju STEM-a.
(mf/Izvor: DND Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button