DOGAĐANJANASLOVNICA

DND Slatina: Održan 2. dječji festival slikanja – “Paint & Play”

U prekrasnoj hladovini parka EPICentra Sequoia, jučer (subota, 29. lipnja) se u jutarnjim satima održao 2. dječji festival slikanja imena “Paint & Play” u organizaciji Društva “Naša djeca” Slatina.

Predsjednica društva, Ivana Strupar predstavila je ovu radionicu kao početnu aktivnost projekta”Moj grad” čija je koordinatorica volonterka društva Tamara Dorić koja je pomno pripremila kompletnu aktivnost.

Na samom početku, Tamara je djeci ispričala priču o najdražem gradu Slatini, poprativši sve fotografijama naših najljepših obilježja. Bile su tu slike crkve sv. Josipa, naš Zavičajni muzej, zgrada Glazbene škole Milka Kelemena, gradske fontane i ostalih građevina te nezaobilazno drvo sekvoje pod čijom krošnjom su se svi smjestili.

Elizabeta Taradej je uputila djecu u tehnike slikanja temperama s tim da su za one najmlađe pripremili i kartonske modele zgrada i kuća kako bi im olakšali ovaj “šareni” zadatak.

S ovim projektom pokušavamo povezati prošlost, sadašnjost i budućnost našega grada. S obzirom na to da su djeca budućnost našega grada, želimo da oni od najranije dobi nauče nešto o Slatini. Djecu učimo razne stvari, ali najmanje o tome odakle potječemo. Učeći ih kroz radionice i igru učvršćujemo povezanost s našim gradom i osvještavamo najbitnije poveznice koje su i najznačajnija obilježja našega grada. Na ovoj prvoj radionici slikamo, a nadalje ćemo imati radionice i o starim obrtima te svim onim opipljivim i neopipljivim simbolima iz prošlosti naše Slatine. Ideja je također od dječjih uradaka iz svih aktivnosti vezanih za ovaj projekt prirediti izložbu, a možda će biti i poneki stih o našem gradu. Kada krećemo u bilo koji projekt, krećemo spontano i pustimo da nas vode djeca i njihove ideje. Rezultati su uvijek izuzetni i veselimo se svakom koraku u realizaciji ovog projekta – ispričala nam je Tamara Dorić.

Boja je bilo svuda, a koloriti živopisni. Svaki je mališan predstavio svoju sliku obilježja grada viđenu svojim očima, a oni najmlađi su slikali uz asistenciju roditelja. Nastala su prava mala remek-djela. Za najbolje slike su proglašene slika Crkve sv. Josipa, slika Drvo Sequoia i grb Grada Slatine, no to ne umanjuje ostale radove jer su svi dobili zaslužene nagrade za svoj trud.

Volonterke Ivana Strupar, Elizabeta Taradej i Tamara Dorić su uspješno odradile prvi korak ovog projekta što se dalo vidjeti na zadovoljnim licima djece i roditelja. Valja napomenuti da je glavni pokrovitelj i sponzor ovog događaja Grad Slatina.

Učinjen je prvi korak – veselimo se drugom.

(nm/Tekst i foto: Ratka Turk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button