DOGAĐANJANASLOVNICA

DND Slatina na Regionalnom obilježavanju 15 g. Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u Vukovaru

Na Regionalnom obilježavanju 15-godišnjice djelovanja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u Vukovaru 25. i 26. listopada uz brojne udruge Slavonije i Baranje, ali i šire okolice, sudjelovale su i predstavnice Društva “Naša djeca” Slatina, Ksenija Vujanović-Juras i Snježana Pačarić.

Prvog dana održan je panel razgovor o važnosti podrške razvoju civilnoga društva kroz nacionalno financiranje i ESF: mogućnost i izazovi u kojem su sudjelovale Zrinka Malešević Sučić, Helena Beus, ravnateljica Vladinog Ureda za udruge i Branka Kaselj, upraviteljica Zaklade “Slagalica” – zaklada za razvoj lokalne zajednice.
Nakon uvodnog izlaganja “Priorireti društvenoga razvoja u Republici Hrvatskoj u idućih 5 godina: predlaganje potreba za nacionalno i EU financiranje” Marije Boltek – zamjenice upraviteljice za razvojne programe Nacionalne zaklada za razvoj civilnoga društva, održan je rad u skupinama kroz strukturirane razgovore za radnim stolovima po temama.

Drugoga dana pomoćnica ministrice Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Zrinka Ujević održala je predavanje “Budućnost Europske unije i mladi“.

Detaljne informacije o mogućnostima financiranja organizacija civilnoga društva iz nacionalnih izvora, EU fondova i kroz prekogranično doniranje pružile su Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade i Marija Boltek, zamjenica upraviteljice za razvojne programe Nacionalne zaklade.

“Komunikacija i odnosi s javnošću u digitalnom dobu” održao je savjetnik za odnose s javnošću Boris Hajoš, “Kvalitetno upravljanje u organizacijama civilnoga društva u kontekstu korištenja EU fondova” održala je Danijela Stjepić iz Ministarstva financija, a predavanje “Zaštita osobnih podataka (GPRD) u organizacijama civilnoga društva” održali su Mladen Nakić, pomoćnik Ministra uprave i Igor Vulje, načelnik Službe za nadzor i Središnji registar Agencije za zaštitu osobnih podataka.

Iz Virovitičko-podravske županije sudjelovale su i predstavnice Osnovne škole Davorin Trstenjak iz Čađavice – Jasna Simonović i Martina Sajda.
(mf/Izvor: DND Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button