DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

DND Slatina i OŠ Eugena Kumičića organizirali svečanost dodjele nagrada najboljim sudionicima natječaja „Poznajem dječja prava“

U povodu Međunarodnog dana djeteta, koji se obilježava 20.studenog, DND Slatina, u suradnji s OŠ Eugena Kumičića Slatina, organiziralo je likovno-literarni natječaj naziva „Poznajem dječja prava“ s temom „Sreća“. Sudjelovale su škole s područja Virovitičko- podravske županije ili konkretnije više od 50 djece i 10-tak mentora.

Cilj ovoga natječaja je obilježavanje Međunarodnog dana djeteta, poticanje djece da slobodno i originalno izraze svoje mišljenje te na kreativan način izraze ono što misle, vide i osjećaju, da se spozna koliko djeca znaju o dječjim pravima, da se upoznaju s najvažnijim svjetskim dokumentom za djecu – Konvencijom o pravima djeteta, da djeca aktivno sudjeluju u obiteljskom, školskom i općenito društvenom životu u lokalnoj zajednici, da se odrasle senzibilizira da čuju i uvažavaju dječje mišljenje prilikom donošenja odluka u korist djece te da se odraslima prezentiraju dječji literarni i likovni radovi u obliku izložbe.

Radove je ocjenjivalo stručno povjerenstvo u sastavu: Nataša Validžić, Marijana Toplak, Josip Jelinčić i Renata Grahovac.

Svi radovi su izloženi u Zavičajnom muzeju Slatina, a najbolji radovi u svakoj kategoriji nagrađeni su knjigom koja govori o dječjim pravima, dok su mentori nagrađeni brošurom Dječja prava u sponzorstvu Saveza Društva Naša djeca Hrvatske.

Izložbu radova i svečanost dodjele nagrada najboljima, danas je, u Zavičajnom muzeju Slatina, otvorio kustos muzeja Srđan Đuričić – Drago mi je što smo se okupili u ovako velikom broju i što je Zavičajni muzej Slatina i ove godine domaćin ovog kvalitetnog projekta.

Potom je riječ preuzeo slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić – Izuzetno mi je drago što su DND Slatina i OŠ Eugena Kumičića Slatina provele ovaj natječaj kojim se promiču prava djece. Također mi je drago što je odaziv učenika i škola bio velik. Nagrađenima čestitam i svima skupa želim puno uspjeha u daljnjem školovanju i sve najbolje u nadolazećim blagdanima.

Uslijedio je pozdrav predsjednice DND-a Slatina Ivane Strupar – Sve vas srdačno pozdravljam i zahvaljujem svim učenicima i njihovim mentorima koji su se odazvali na ovaj naš natječaj i to u tako velikom broju. Drago mi je što djeca imaju i volju i želju saznati nešto više o dječjim pravima. Svoj djeci, čestitam njihov dan, Međunarodni dan djeteta!

Ovim povodom učenice OŠ Eugena Kumičića, održale su prezentaciju o Konvenciji o pravima djece, a oni najhrabriji sudionici natječaja, pročitali su svoje radove.

Izložbi, koja se može pogledati do nedjelje 27.11.2022., su prisustvovali učenici sudionici natječaja iz Čačinaca, Čađavice, Zdenaca, Nove Bukovice, Slatine… njihovi učitelji-mentori, slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić i drugi zainteresirani građani.

Nagrađeni su sljedeći radovi:

Literarni radovi (1.-4.razreda)

1.mjesto  Erina Ana Kordi, Osnovna škola Vladimira Nazora, Nova Bukovica; mentorica Jasminka Stošić

2.mjesto  Lana Terek, Osnovna škola Vladimira Nazora, Nova Bukovica; mentorica Jasminka Stošić

3.mjesto  Mateo Beneš, Osnovna škola Eugena Kumičića, Slatina; mentorica Anita Jančić Rulj

Literarni radovi (5.-8.razreda)

1.mjesto  Sara Hađikan, Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci; mentorica Mirjana Foro

2.mjesto  Ivan Kovačević, Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina; mentorica Hana Tepeš

3.mjesto  Eleonora Cahun, Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci; mentorica Mirjana Foro

Likovni radovi (1.-4.razreda)

1.mjesto  Filip Brezovčan, Osnovna škola “Davorin Trstenjak”, Čađavica; mentorica Dragana Kiš

2.mjesto  Ema Kostanjevac, Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina; mentorica Renata Grahovac

3.mjesto  Irina Budimir, Osnovna škola “Davorin Trestenjak” Čađavica; menotorica Tatjana Vidaković

Likovni radovi (5.-8.razreda)

1.mjesto  Lucija Heniz, Osnovna škola Josipa Kozarca, Slatina; mentorica Tatjana Lulić Prpić

2.mjesto  Irina Kiš, Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Zdenci; mentorica Tamara Nikšić

3.mjesto  Danijel Bogdan, Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina; mentorica Patricija Karaman

(tks/Foto:Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button