DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

DND Slatina i Moto zečevi: Vesela “Uskrsna potraga za jajima”

Iako ovoga jutra uz oblake i poneku kap kiše vrijeme nije izgledalo obećavajuće, volonterke Društva “Naša djeca” Slatina s predsjednicom Ivanom Strupar nisu odustale od održavanja već tradicionalne potrage za uskršnjim jajima.

U organiziranju ovog događaja su sudjelovale volonterke Elizabeta Taradej koja je izradila uskrsne motive i ukrasila park kod ulaza u prostor DND-a, Renata Grahovac koja je djecu motivirala natjecateljskim igrama na otvorenom, te Marinela Zrinščak Begovac, Valentina Drokan, Marlies Valpovac i Martina Radočaj. Bila je upriličena i mala radionica izrade uskrsnih ukrasa.

– Moram se posebno zahvaliti našoj udruzi “Lions” koji su nam donirali čokoladna jaja za naše mališane. Također bih se zahvalila Kinu Slatina koji su donirali materijale za radionicu za izradu uskrsnih ukrasa, te učitelju Ivanu Drokanu koji je izradio šablone za uskrsna jaja – rekla nam je predsjednica DND Slatina Ivana Strupar.

Odazvao se doista velik broj roditelja i mališana koji su u 10 sati već bili u parku Sequoia i nestrpljivo čekali da počne potraga. Na zadani znak: “tri, četiri, sad!” bezbroj mališana je potrčalo parkom i virilo iza svakog cvijetka, grma i drveta gdje su s veseljem pronalazili čokoladna jaja i spremali u već pripremljene košarice, torbice, ruksake, a koji se nisu dobro pripremili – poslužili su i džepovi. Bilo je padanja, gurkanja i natjecanja, ali sve s puno smijeha i veselja.

Potrazi je prisustvovao i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, koji je kriomice iz već pripremljene torbe pune čokoladnih jaja sipao slatkiše po parku da razveseli mališane.

Kada su sva skrivena čokoladna jaja bila pronađena, veseli mališani su ostali iznenađeni kada su začuli brujanje motora koji su se približavali parku.

Na njihovo oduševljenje stigli su Moto zečevi. Slatinski Moto klub “Speed” uvijek se rado odazove ovakvim događajima, pa su se za ovu prigodu ukrasili zečjim ušima i dovezli sa sobom uskrsnog zeca. Uslijedio je još jedan val čokoladnih jaja koji su “Speedovci” podijelili mališanima, a djeca su se mogla slikati i s uskrsnim zecom koji se s njima družio.

Ovom prekrasnom i doista posjećenom događaju nije moglo odoljeti ni sunce koje se na kraju pojavilo iza tmurnih oblaka.

– Sada već tradicionalna “Potraga za jajima” koju smo organizirali prošla je odlično. Jako sam sretna što se odazvao ovako velik broj ljudi i djece. Osmijeh na ovim dječjim licima nam je nagrada za sav trud koji ulažemo u ovakve događaje. Želimo svima Sretan Uskrs! – rekla nam je na kraju predsjednica DND Slatina Ivana Strupar.

(nm/Tekst i foto: Ratka Turk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button