DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

DND Slatina: Doček dječje Nove godine

Doček dječje Nove godine počeo je 31. prosinca već u 10 sati u prostoru Društva „Naša djeca“ Slatina u Posjetiteljsko-interpretacijskom centru „EPIcentar Sequoia”.

Predsjednica društva Ivana Strupar je zajedno s volonterkama Marlies Valpovac, Valentinom Drokan i Elizabetom Taradej pripremila za mališane slatkiše, balone, konfete i pregršt dobre glazbe.

Odaziv je bio izuzetno dobar i tražila se stolica ili jastučić više kako bi svi stali, a potom su krenule igre i plesovi. Djeca su uživala u igri „glazbena stolica“ i prihvaćala svaku melodiju i pjesmu uz osmijeh i razigranost. Čak se plesao i valcer uz „ozbiljno“ držanje mališana. „Kaubojski ples“ je digao na noge i ponekog roditelja. Ovom dočeku je prisustvovao i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić.

– Ovo je prvi i najraniji doček Nove godine u Hrvatskoj, a možda i u svijetu. Sada je 10.30 sati, a mi već krećemo s odbrojavanjem, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

I odbrojavanje je počelo uz gradonačelnikovo otvaranje dječjeg pjenušca i nazdravljanje veselih mališana i uz vesele povike – Sretna Nova godina!

Nastavilo se veseliti i plesati, a budući da je bilo izuzetno toplo i lijepo vrijeme, izašlo se u prekrasan park i upriličio pravi novogodišnji rasplesani „vlakić“ oko slatinske Sequoie.

Uz zaista puno aktivnosti i radionica koje je DND Slatina provodilo ove godine, ovo je bio prekrasan završetak jedne cjeline, ali i motivacija za nove aktivnosti s mališanima za godinu koja dolazi.

(nm/Tekst i foto: Ratka Turk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button