DOGAĐANJANASLOVNICA

DND Slatina: Dječji kutak povodom blagdana Svetog Nikole

Jutros (10. prosinca) se u 10 sati u prostoru Posjetiteljsko-interpretacijskog centra „EPIcentar Sequoia”, gdje slatinsko Društvo Naša djeca ima svoj kutak, okupilo mnoštvo mališana u pratnji roditelja na igraonici povodom blagdana Svetog Nikole.

Volonterke Elizabeta Taradej, Gabrijela Baketa, Marlies Valpovac i Renata Grahovac su upriličile prigodnu radionicu za mališane. Uz vesele pjesmice o svetom Nikoli i Božiću odradile su blagdansku radionicu na kojoj su djeca izrađivala lik sv. Nikole i božićnih čizmica od kolaž papira, vate i spužve. Djeca su kroz igru i druženje uživala u izradi ukrasa i na kraju je upriličena prava mala izložba. Svoj djeci su na kraju podijeljeni prigodni slatki pokloni uz najljepše želje za nadolazeće blagdane.

Kroz razgovor s djecom i roditeljima, saznali smo da je Dječji kutak postao vrlo značajna navika u kojoj djeca zaista uživaju u igri druženju, ali i kreativnom radu. Rado dolaze svake druge subote na igru i druženje jer „tete volonterke” uvijek nešto zanimljivo smisle i vrijeme jako lijepo prođe.
Danas je bilo lijepo i veselo, kao i svaki put i vesele se novoj posjeti.

(Tekst i foto: Ratka Turk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button