DOGAĐANJANASLOVNICA

Djelatnice slatinskog GRAS-a tijekom studenog i prosinca ove godine sudjelovale su na edukacijama u sklopu projekta BOND 2

Djelatnice Gradske razvojne agencije Slatine tijekom studenog i prosinca 2021. godine sudjelovale su na tematskoj raspravi i edukacijama koje su organizirane od strane Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije u sklopu projekta BOND 2 – Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, vrijednog 50 milijuna kuna.  

Tematska rasprava pod nazivom Pravni aspekti na tržištu rada u Republici Hrvatskoj održala se 15. i 16. studenog 2021. godine u Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru Antunovac – PIA d.o.o. pod vodstvom odvjetnice Ane-Marije Kajić. U sklopu dvodnevne tematske rasprave obuhvaćene su teme vezane uz radno pravo, zaštitu na radu, rad stranih radnika, ugovorne odnose i poslovanje s digitalnim nomadima, pravne aspekte otvaranja web shop-a, samozapošljavanje te pravnu podršku pri zaštiti intelektualnog vlasništva.

Edukacija na temu Osnivanje i zatvaranje poduzeća održana je 25. studenog 2021. godine u BIC -Poduzetničkom inkubatoru Vukovar pod vodstvom Zore i Ane Kostić. Edukacija je obuhvaćala teme vezane uz različite oblike poslovanja (obrt, j.d.o.o., d.o.o., OPG i slobodno zanimanje), osnivanje obrta, osnivanje trgovačkog društva, povezana poduzeća i postupke prestanke rada poduzeća, a predavačice su se osvrnule i na poslovanje subjekata u inozemstvu. Nakon edukacije uslijedio je obilazak projekta Integracija kulturne i povijesne baštine Franjevačkog samostana u turističku ponudu grada Vukovara – muzej, vinoteka, suvenirnica, knjižnica i toranj koji je financiran sredstvima Operativnog programa konkurentnost i kohezija.

Dana 9. prosinca 2021. godine u Poduzetničkom inkubatoru Vinkovci održana je edukacija pod nazivom Financijske potpore za poduzetnike iz EU i ostalih izvora do 2030. godine. Sudionici edukacije upoznali su se s ulogom poduzetničkih potpornih institucija u financiranju projekata poduzetnika do 2030. godine i pregledom izvora financiranja u razdoblju od 2020. do 2030. godine, Nacionalnim planom oporavka i otpornosti RH do 2026. godine, Višegodišnjim financijskim okvirom za razdoblje 2021. – 2027. godine, programima Europske unije u razdoblju 2021. – 2027. godine, Norveškim fondovima i drugim izvorima financiranja te su im dani savjeti za još uspješniju provedbu projekata. Nakon edukacije uslijedio je obilazak projekta Autentični gastronomski okus za održivi socio-ekonomski razvoj prekogranične regije – Pannonia Gourmet projekt Šokački stan – Pikov stan, Sopot, Vinkovci financiranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i IPA II., operativnog programa Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme Croatia.
(mf/Izvor: GRAS Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button