NASLOVNICAOPĆINE

Djelatnicama na projektu „Zaželi 2 – Općina Čađavica“ dodijeljena Uvjerenja o osposobljavanju

Danas je u prostorijama Općine Čađavica održana svečana podjela Uvjerenja o osposobljavanju za poslove cvjećara-aranžera, gdje su uz zaposlenice na projektu, sudjelovali i načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević te ravnateljica POU Slatina Danijela Fabric Fabijanac.

Sama edukacija za 10 zaposlenica u sklopu projekta „Zaželi 2-Općina Čađavica“ započela je početkom prosinca prošle godine, nastavila se i u siječnju ove godine.

Opći cilj bio je kroz projekt olakšati pristup tržištu rada pružanjem mogućnosti edukacije i zapošljavanjem u lokalnoj zajednici. Kroz program obrazovanja uvelike će se utjecati na radnu aktivaciju žena te na povećanje njihove zapošljivosti sada na kraju provedbe projekta.

Osposobljavanje za poslove cvjećara-aranžera provelo je POU Slatina nakon provedene nabave. Unutar edukacije odrađen je teorijski dio od 42 sata i praktični u trajanju od 78 sati.

Projekt „Zaželi 2 – Općina Čađavica“ je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, putem „Programa zapošljavanja žena faza 2“ unutar Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“, a ukupna vrijednost projekta je 917.350,00 kuna. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanja- područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Slatina.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button