DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Djed Božićnjak darivao djecu slatinskih obrtnika

Udruženje obrtnika Slatina već tradicionalno preko 20 godina organizira darivanje djece u prigodi božićno-novogodišnjih blagdana, a to je učinilo i ove godine.
Tako je danas poslijepodne u slatinskom Hrvatskom domu upriličeno tradicionalno darivanje djece slatinskih obrtnika.

Tijekom priprema za dolazak Djeda Božićnjaka u Slatinu, predsjednik Udruženja Zlatko Šomođi istaknuo je kako je ovogodišnje darivanje, što se broja djece tiče, dosta skromnije nego ranijih godina, tako da je na današnjem darivanju bilo tek nešto više od 20-ak mališana. Unatoč tome dvoranu su uz dječicu gotovo popunili mame i tate, te bake i djedovi koji su također s nestrpljenjem iščekivali dolazak Djedice. Bilo je pjesme i plesa, te dobrog raspoloženja uz slastice kojima je Udruženje počastilo mališane, a na veselje svih nije izostala ni puna vreća poklona.

– Cilj je Udruženja obrtnika Slatina da se ova tradicija nastavi, da se obrtnici i njihove obitelji međusobno upoznaju i što više druže. Obrtnička se zanimanja uglavnom prenose s koljena na koljeno tako da su ova djeca budućnost slatinskog obrtništva. Stoga će im ovakvi susreti i fotografije s Djedom Božićnjakom ostati kao radosne i drage uspomene iz djetinjstva za cijeli život, – rekao je Šomođi, u čije je ime na kraju današnje svečanosti svim obrtnicima, njihovim obiteljima, kao i svim građanima Slatine, sretne i vesele božićne blagdane te puno uspjeha u Novoj 2023. godini zaželjela tajnica Udruženja Snježana Graovac.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button